Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetați pentru infracțiuni la legea minelor

ro

25 May, 2016 15:31 1319 Marime text
Astăzi, polițiștii de investigare a criminalității economice din Brașov efectuează 20 de percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări pentru exploatare ilegală de agregate miniere.

La data de 25 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov efectuează 20 de percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni prevăzute de Legea Minelor (Legea 85/2003).

Activitățile vizează persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, ar fi  exploatat agregate miniere fără a deține autorizațiile prevăzute de lege, precum permise de exploatare, avize de gospodărire a apelor, avize de mediu și alte aprobări necesare desfăşurării unor astfel de activităţi.

Cantitatea de agregate exploatate ilegal și valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat urmează să fie stabilite, în urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și ai Administraţiei Naţionale Apele Române.

16 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii