Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Cercetat în dosarul lui Nicușor Constantinescu Cristian Zgabercea își reia funcția de producător general la TVR?

ro

11 Apr, 2016 20:18 2081 Marime text
 
Angajaţii Televiziunii publice au fost anunţaţi, astăzi, că fostul producător general Cristian Zgabercea, suspendat din funcţie anul trecut din cauza implicării sale în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, va reveni în televiziune că urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti, potrivit informaţiilor HotNews.ro. Zgabercea a fost suspendat din funcţie pe o perioadă determinată după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Ulterior, La sfârşitul lunii august, TVR l-a împiedicat, printr-o decizie a Resurselor Umane, pe Zgabercea să revină pe post, iar el a contestat decizia respectivă în instanţa.
 
Cristian Zgabercea a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în dosarul președintelui CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu. La dată comiterii faptelor, Zgabercea era consilierul preşedintelui CJC.
 
De la plecarea lui Zgabercea, postul de producător general a fost ocupat un timp de Titi Dincă, iar mai târziu, tot pentru o perioadă interimară, de Liviu Nicolescu, director al studiourilor centrale al TVR. În 30 martie a.c., Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea prin care Zgabercea "contesta decizia de suspendare a contractului de muncă".
 
În anunţul de astăzi, angajaţii sunt informaţi că Zgabercea "revine pe post şi îşi reia atribuţiile deţinute înainte de emiterea actului DRU (...). Dl Zgabercea îşi reia sarcinile de Coordonator cu atribuţii de Producător General al S.R.T.V.". 

Am încercat să-l contactăm pe Cristian Zgabercea pentru a ne confirma știrea și a obține un punct de vedere, însă deocamdată nu am reușit. Vom reveni însă imediat ce vom reuși să-l contactăm. 

UPDATE, ora 20.48:

Zgabercea este judecat de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care l-a condamnat pe şeful CCJC la închisoare cu executare în dosarul CMZ.
 
Minuta instanţei: "Admite acţiunea. Dispune anularea Deciziei DRU nr.186/31.08.2015 emisă de pârâtă. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Civilă, Conflicte de muncă şi Asigurări sociale. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.03.2016."
 
Decizia Tribunalului Bucureşti nu a fost încă motivată de judecători. După motivare și comunicare, decizia poate fi atacată la Curtea de Apel București.


Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii