Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:39 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul național de criză din Belgia a ridicat la nivel maxim alerta teroristă în Bruxelles

ro

21 Nov, 2015 08:35 689 Marime text
 
Centrul național de criză OCAM a transmis astăzi că Belgia a ridicat la nivel maxim nivelul de alertă teroristă pentru orașul Bruxelles.
 
Instituția s-a referit pregnant la o „amenințare iminentă”, potrivit AFP.
 
„Ca urmare a unei noi evaluări”, Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat într-un comunicat că „nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului”. „Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul țării”, a adăugat OCAM, notează agerpres.ro.
 
O astfe de măsură se pare că a intervenit în urmă cu câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele jihadiste din Paris.
 
Suspectul ar fi al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele din capital Franței.
 
OCAM a descris „o amenințare serioasă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație”, mai scrie agerpres.ro.
 
Acest centrul a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene să evite „locurile cu concentrare masivă de persoane”, „concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun”, precum și zonele comerciale foarte frecventate.Sursa foto: cnn.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii