Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:07 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mai pregăteşte Mark Zuckerberg Centru de cercetare a inteligenţei artificiale, deschis de Facebook

ro

03 Jun, 2015 19:02 601 Marime text
 
Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, a anunţat deschiderea, la Paris, a primului centru internaţional pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al reţelei de socializare!? El a făcut anunțul pe contul său de pe reţeaua de socializare. Conform nbcnews.com, noul centru va găzdui echipa Facebook care se ocupă de cercetarea în acest domeniu al inteligenţei artificiale şi care are scopul de a "dezvolta tehnologii care să le ofere oamenilor modalităţi mai bune de a comunica".
Luna trecută, compania a anunţat că această echipă este formată din peste 40 de persoane, care până în prezent lucra în special în birourile Facebook din Menlo Park, California, şi New York. "Una dintre iniţiativele noastre pe termen lung este aceea de a crea o nouă generaţie de servicii de internet, care sunt mult mai intuitive şi care să vă permită să vă conectaţi mai uşor cu acele lucruri de care sunteţi interesaţi", a spus Zuckerberg, referindu-se la instrumente de analiză a înregistrărilor audio, video, a textului, a fotografiilor şi a altor informaţii. El a mai spus că noul centru parizian al Facebook va face publice cercetările sale prin intermediul unor publicaţii de specialitate şi va investi, totodată, în cele mai importante instituţii ştiinţifice.
În plus, Zuckerberg a precizat că noul centru va fi deschis pentru cercetători şi specialişti, precizând că această nouă structură a încheiat deja un parteneriat cu French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii