Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrele pentru persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi finanţate

ro

04 Jun, 2015 16:59 1933 Marime text
 
Începe procesul de dezinstituţionalizare a celor 17.000 de persoane cu dizabilităţi aflate în centre rezidenţiale! Cel puțin așa a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb. Ea a atras atenția că nu vor mai fi finanţate aceste centre, iar persoanele vor fi date în îngrijire în cadrul familiei.
"Trecem de la nişte principii care funcţionau până acum, acelea care folosesc instituţii, sisteme, la politici moderne, europene, care folosesc principii noi cum ar fi comunitate, grijă şi normalitate. Începem, folosind fondurile europene, procesul de dezinstituţionalizare a celor 17.000 de persoane cu dizabilităţi care, în momentul de faţă, trăiesc în centre rezidenţiale, dintr-un număr de aproximativ 735.000 de persoane cu dizabilităţi. Analizăm, împreună cu autorităţile locale, ONG-uri, modalitatea prin care să demarăm proiecte-pilot. Deja ne-am gândit la două proiecte-pilot în două judeţe, prin care aceste centre rezidenţiale să fie transformate în adevăraţi furnizori de servicii sociale, care să răspundă nevoile persoanelor de dizabilităţi", a spus Rovana Plumb.
            Potrivit ministrului Muncii, România are la dispoziție 700 milioane de euro pe care România până în 2020 trebuie să le cheltuiască special pentru persoanele cu dizabilități. Vom vedea câți din acești bani ajung la aceste persoane. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii