Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul Paul Simon, născut într-o familie de evrei maghiari, face 75 de ani. Vă amintiți de el? Dar de El Condor Pasa? (video)

ro

13 Oct, 2016 03:17 2114 Marime text
Astăzi, Paul Frederic Simon, Paul Simon, cum este cunoscut în lumea muzicală, împlinește 75 de ani.
 
 Născut la 13 octombrie 1941, Paul Simon este, potrivit Wikipedia, un cantautor american, care provine dintr-o familie de evrei maghiari, cunoscut pentru succesul avut în trupa Simon & Garfunkel începând cu anul 1965 alături de partenerul său muzical Art Garfunkel.

A compus majoritatea cântecelor formației, incluzând trei care au ajuns pe primul loc în topul singleurilor din SUA - "The Sounds of Silence", "Mrs. Robinson" și "Bridge over Troubled Water".

În 1970, în culmea succesului, Simon și Garfunkel s-au despărțit iar Simon și-a început o carieră solo de succes, înregistrând trei albume foarte apreciate în următorii cinci ani. În 1986 a lansat Graceland - un album inspirat de muzica Township Sud Africană ce a sprijinit mișcarea anti-apertheid. Pe lângă muzică, Simon a scris și jucat în filmul One Trick Pony în 1980 fiind și coscenarist al muzicalului de pe Broadway,

The Capeman din 1998. Pentru activitatea sa atât solo cât și colaborativă, Simon a câștigat 13 premii Grammy printre care premiul pentru întreaga activitate. În 2001 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii