Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puţin 14 morţi în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine, la Kiev

ro

19 Feb, 2014 00:41 1426 Marime text
UPDATE 00:20 - Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine fidele regimului Ianukovici.
Este anunţată şi o întâlnire între liderul opoziţiei, Vitali Kliciko şi preşedintele Viktor Ianukovici.

Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică au exprimat profunda preocupare în legătură cu violenţele din Ucraina.
Pe de altă parte, Aleksei Pucikov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat din Rusia, a avertizat că Ucraina este în pragul unui "război civil", atribuind responsabilitatea ţărilor occidentale, relatează AFP."Cred că în Ucraina se derulează un scenariu în vederea preluării puterii prin haos şi acţiuni arbitrare", a spus Aleksei Pucikov, preluat de românia liberă.
"Occidentul şi politicienii occidentali care sunt în mare parte responsabili (...) îndreaptă situaţia spre război civil", a adăugat oficialul rus, conform agenţiei Interfax.
UPDATE:  Forţele de ordine au dat marţi un ultimatum de două ore opoziţiei în vederea revenirii la calm, la Kiev, ameninţând că, în caz contrar, vor recurge la "măsuri de cea mai mare fermitate", relatează AFP.
"Avertizăm capetele înfierbântate din cadrul opoziţiei: puterea are mijloacele să restabilească ordinea (...). Vom fi nevoiţi să recurgem la măsuri de cea mai mare fermitate, în cazul în care tulburările nu încetează până la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României)", au anunţat Ministerul de Interne şi serviciile speciale (SBU) într-o declaraţie comună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii