Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai vârstnic jandarm din Constanţa împlineşte 90 de ani

ro

06 Nov, 2015 14:15 1260 Marime text
Cel mai în vârstă jandarm constănţean, colonel (r) Mitran Ion, din municipiul Constanţa, va aniversa mâine împlinirea frumoasei vârste de 90 ani. Cu prilejul aniversării, camaradul nonagenar, a fost invitat astăzi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, unde a fost felicitat de conducerea instituţiei, în prezenţa personalului precum şi a foştilor colegi rezervişti.  Vizibil emoţionat, sărbătoritul a evocat participanţilor câteva momente trăite în timpul carierei militare.
Cu această ocazie, a fost vizitată Sala Tradiţiilor amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Longevivul jandarm este tatăl unui copil şi bunic pentru doi nepoţi.
Colonelul (r.) Mitran Ion s-a născut la data de 07 noiembrie 1925 în localitatea Independenţa din judeţul Constanţa. În data de 06 martie 1950 a fost încadrat la Regimentul 6 Grăniceri Calafat. Începând cu data de 01 martie 1960 a activat la Brigada Pază Obiective Constanţa, trecând în rezervă la data de 15 mai 1981.
De-a lungul carierei militare a îndeplinit mai multe funcţii dintre care amintim: comandant pluton, şef birou mobilizare şi şef birou operaţii. În timpul activităţii a fost apreciat numai cu calificativul “foarte bun”, fiind recompensat în mai multe rînduri pentru calitatea muncii sale.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa îi transmit vârstnicului jandarm, urări de sănătate, viaţă lungă, şi multe bucurii alături de cei apropiaţi sufletului.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii