Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai nou model Jaguar F-Pace, în premieră la Constanţa

ro

23 Feb, 2016 14:54 2085 Marime text
 
În zilele de 26, 27 şi 29 februarie 2016 noul Jaguar F-PACE se va află în showroom-ul Exclusiv Auto din Constanţa, str Intrarea Mangaliei nr 78A. De-a lungul celor patru zile toţi cei interesaţi vor putea vedea modelul şi vor primi informaţii şi detalii despre superbul crossover.
 
Sosit pentru prima dată în România, Jaguar F-PACE va fi prezentat pe o perioada de câteva zile în showroom-ul Jaguar din Constanţa şi apoi în fiecare reprezentanță Jaguar din ţară în perioada februarie – martie. Lansarea oficială este preconizată pentru luna mai a.c şi tot atunci va fi şi start of sales.
 
Noul Jaguar F-PACE este construit pe baza renumitei arhitecturi Jaguar din aluminiu uşor şi reprezintă combinaţia armonioasă între puritatea formei şi a proporţiilor şi elemente inspirate de la modelul F-TYPE, cum ar fi linia de design a părţii din spate, a gurilor de aerisire şi a stopurilor. În plus, formă inedită a grilei faţă, a capotei, farurile cu tehnologie full-LED, jantele de 22 de inch şi consola transpun în realitate viziunea artistică a conceptului C-X17.
 
Habitaclul noului Jaguar F-PACE dispune de spaţiu suficient pentru a acomoda cinci persoane. Interiorul îmbină armonios materiale şi finisaje de cea mai bună calitate, dotări precum scaune spate încălzite, cu reglare electrică şi tehnologii de ultima ora, că sistemul InControl Touch Pro şi ecranul virtual HD, de 12.3 inch, toate pentru a spori confortul pasagerilor.
 
„Rămânând 100% fideli principiilor noastre în ceea ce priveşte design-ul, noul model F-PACE este instant recognoscibil că membru al familiei Jaguar. Oferă tot spaţiul interior pe care vi l-aţi putea imagina - şi chiar mai mult; în plus, prin intermediul abordării noastre disciplinate faţă de suprafeţe, proporţii şi puritatea formei, am creat ceea ce eu consider că este cel mai echilibrat şi mai atrăgător vehicul din clasa sa”, spune Ian Callum, director de Design Jaguar.
 
Echipele de design şi proiectare au avut punctul de pornire ideal în proiectarea noului model – structura să din aluminiu uşor. Autovehiculul dispune de o structura modulară, astfel încât poziţionarea roţilor să fie perfectă, pentru a obţine proporţiile şi dinamică esenţiale, specifice unui crossover performant.
 
Rezultatul este faptul că modelul de 180CP pe motorină, cu transmisie manuală şi propulsie, cântăreşte doar 1.665 kg şi înregistrează o valoare a emisiilor de CO2 de numai 129g/km. Cu motorul V6 de 380 CP, pe benzină, supra-alimentat, „împrumutat” de la modelul F-TYPE, noul F-PACE poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde; ulterior, maşină poate ajunge la o viteză maximă limitată electronic de 250 km/h.
 
Rigiditatea torsională ridicată a caroseriei permite suspensiei faţă cu braţe dublu triunghiulare, derivate din cele ale modelului F-TYPE, precum şi suspensiei spate Integral Link să atingă un nou nivel de performanţă. F-PACE stabileşte noi puncte de referinţă cu dotări standard precum Torque Vectoring sau Sistem de Direcţie Servoasistat Electric (EPAS), menite să ofere cel mai prompt răspuns.
 
Pentru cei mai pasionaţi dintre şoferi am creat sistemul Configurable Dynamics. Utilizată, pentru prima dată, la modelul F-TYPE, această caracteristică oferă setări individuale pentru acceleraţie, transmisia automată, direcţie şi, dacă maşină este dotată cu sistemul Adaptive Dynamics, şi pentru acesta.
 
„Acesta este un crossover performant, cu o dinamică excepţională, care oferă însă o experienţă de condus plăcută şi liniştită. Design-ul inspirat de modelul F-TYPE combină aspectul dramatic cu un interior spaţios şi un portbagaj de dimensiuni absolut surprinzătoare. Alături de sistemul de Infotainment complet nou, cel mai performant sistem de tracţiune integrală şi o gama excepţională de sisteme de siguranţă activă, noul F-PACE transformă fiecare călătorie într-o experienţă completă şi plină de satisfacţie”, a arătat Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar F-PACE.
 
F-PACE beneficiază de cel mai sofisticat sistem de tracţiune integrală la cerere creat de Jaguar până acum, cu cea mai mare capacitate de cuplu motor. Acesta este dotat cu performantul sistem de control creat intern de Jaguar, dezvoltat pentru prima dată pentru F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). IDD păstrează agilitatea şi manevrabilitatea aferente tracţiunii spate, însă, în acelaşi timp, poate transferă cuplu roţilor din faţă pentru a exploata beneficiile de performanţă ale tracţiunii suplimentare, pe toate suprafeţele şi în toate condiţiile de vreme.
 
Noul F-PACE a fost creat pentru a atinge cele mai ridicate standarde de siguranţă din întreagă lume şi oferă protecţie excepţională pentru pasageri şi pietoni. Sistemul premium InControl Touch Pro include un ecran tactil de 10,2 inch, cu un procesor puternic quad-core şi se bazează pe tehnologia ultra-rapidă Ethernet. Interfaţă cu utilizatorul este intuitivă, grafică - de înalta fidelitate şi incredibil de promptă. Sistemul de navigaţie va poate economisi timp învăţându-va ruta, oferind o ghidare precisă de la pornire la sosire şi poate chiar să-i anunţe pe ceilalţi ora dumneavoastră de sosire. Navigaţia poate fi redată şi pe întregul ecran, în 3D, pe panoul de bord HD virtual, de 12,3 inch.
 
O dată cu noul F-PACE, îşi face debutul accesoriul inovator Activity Key, reprezentat printr-o brăţară impermeabilă, rezistenţă la şoc, cu un dispozitiv de recepţie-transmisie integrat. Această tehnologie - în premieră în acest segment - susţine un stil de viaţă activ, cheia putând fi astfel lăsată în siguranţă în maşină, o opţiune incredibil de valoroasă dacă mergeţi la surfing sau kayaking, de exemplu.
Încuierea noului F-PACE prin Activity Key dezactivează cheile lăsate înăuntru. Activity Key acţionează pe aceleaşi frecvente RF că şi celelalte chei şi devine activă în proximitatea logo-ului de pe portbagaj.
 
Gama F-PACE cuprinde următoarele nivele de echipare: Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S şi First Edition. Gama de motorizări cuprinde: motorul 2.0l Diesel 180CP cu propulsie sau tracţiune integrală cu transmisie manuală sau automată, motorul 2.0l 240 CP pe benzină cu propulsie şi transmisie automată; motorul 3.0l diesel 300CP cu tracţiune integrală şi transmisie automată; motorul pe benzină 3.0l S/C cu putere de 340CP şi 380CP cu tracţiune integrală şi transmisie automată.
 
Modelul F-PACE este produs în fabrică Jaguar Land Rover Solihull, alături de limuzina Jaguar XE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii