Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 11 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaţa scade vizibilitatea sub 50 de metri, pe mai multe drumuri naţionale, A1 şi A2

ro

17 Jan, 2015 22:29 1296 Marime text
 
Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Brăila şi Ialomiţa, dar şi pe autostrăzile A1 şi A2 se desfăşoară îngreunat, cu risc crescut de accidente, din cauza ceţii, care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

În judeţul Brăila, pe DN2B Buzău-Brăila şi DE584 Slobozia-Brăila-Galaţi, şi în judeţul Ialomiţa, pe DN2, DN2A şi DN21, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 50 de metri.

Fenomenul se semnalează şi pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa şi pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti până la kilometrul 94, unde vizibilitatea este sub 50 de metri, tot din cauza ceţii dense.

Pe autostrada A3 Câmpia Turzii-Gilău, până la kilometrul 20, vizibilitatea este sub 150 de metri.

Judeţele Alba, Harghita, Mehedinţi, Olt, Dolj, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Neamţ, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa (inclusiv autostrăzile A1, A2 şi A3) se află sub atenţionare cu cod galben de ceaţă. În aceste zone, pe lângă ceaţă şi chiciură, pe alocuri se poate semnala şi polei, aşadar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum este foarte mare, mai informează Centrul Infotrafic.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii