Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceasul Apocalipsei a fost dat înainte cu două minute

ro

23 Jan, 2015 11:06 994 Marime text
Acul Ceasului Apocalipsei, care simbolizează iminența unui cataclism nuclear, ecologic sau tehnologic, a fost dat înainte cu două minute, arătând acum 23h57, au anunțat ieri oameni de știință internaționali, potrivit Agerpres.

Ceasul sfârșitului lumii (Doomsday Clock) este un ceas conceptual creat la scurt timp după începerea războiului rece și potrivit cu regularitate din 1947 de conducerea Buletinului Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea din Chicago (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS) — asociație care cuprinde 18 câștigători ai premiului Nobel — și pe care ora 24 reprezintă apocalipsa, relatează AFP.

Ceasul recurge la analogia timpului ce se scurge până la ora 24.00 pentru a denunța pericolele la adresa omenirii din cauza amenințărilor nucleare, ecologice și tehnologice. Din 22 ianuarie 2015, ceasul arată ora 24 fără trei minute, arată Kennette Benedict, președinta grupului de oameni de știință.

Asociația apreciază ca “foarte ridicată probabilitatea unei catastrofe planetare dacă nu se iau rapid măsuri” împotriva încălzirii climatice și a cursei înarmărilor nucleare.

Sursa foto;: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii