Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceartă în PDL - "Tâmpiţi şi nesimţiţi" versus "hoţi şi corupţi"

ro

01 Mar, 2011 20:34 1325 Marime text

Vicepreşedintele Cristian Boureanu a avut un schimb dur de replici cu aşa-numiţii reformişti din PDL, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, reproşându-le acestora dublul limbaj, relatează "Gândul".

Mărul discordiei l-a constituit propunerea grupului Monica Macovei - Cristian Preda - Sever Voinescu de a modifica Statutul PDL, astfel încât persoanele pentru care s-a cerut trimiterea în judecată să fie suspendate din partid. Conform Hotnews, Boureanu s-a enervat atât de tare, încât l-a făcut pe Voinescu "tâmpit şi nesimţit".

Vicepreşedintele PDL neagă însă faptul că i s-a adresat direct colegului său de partid şi spune că n-a făcut nicio referire directă la vreo persoană. "Am vorbit în general despre oameni care îşi fac campanie călcând orice principii în picioare, despre lipsa de coloană vertebrală şi despre intelectuali care, pe de o parte, vorbesc despre principii şi, pe de alta, au făcut carieră în PDL numai prin derogări de la Statut", a declarat Boureanu pentru "Gândul".

Contactat de "Gândul", Sever Voinescu a refuzat să comenteze incidentul.

Boureanu susţine că nici măcar nu a vorbit direct în şedinţă, ci a discutat cu alţi câţiva colegi din partid: "Am spus că România este plină de politicieni tâmpiţi şi nesimţiţi care, pe de o parte, vorbesc populist despre principii, şi, cu prima ocazie când e vorba de interesele personale, nu ezită să le calce în picioare şi să sacrifice interesele partidului şi obiectivele de ansamblu ale societăţii. Nu m-am adresat direct niciunui coleg sau în timpul şedinţei. Am avut o discuţie cu alţi colegi despre politicienii tâmpiţi şi nesimţiţi, aşa cum, într-un alt colţ, se discuta despre politicieni hoţi şi corupţi. A fost o discuţie la modul general şi cred că împreună putem lupta pentru eliminarea ambelor categorii din politică".

Boureanu admite însă a fost deranjat de "dublul limbaj" al reformiştilor, care, pe de o parte, vorbesc despre eliminarea corupţilor din partid, dar, pe de alta, cer derogări "nenominale" pentru a putea candida: "Sunt un susţinător al competiţiei deschise în partid, dar mi-e greu să suport dublul limbaj în politică. Am văzut că domnul Cristian Preda spune despre mine că nu am citit cărţi. Eu nu spun acest lucru despre el, este decanul unei facultăţi, dar nu am nicio ezitare să spun că a citit cărţi, dar nu le-a înţeles sau le uită când e vorba. Există un grup care îşi face o campanie populistă pentru alegerile din partid şi, din păcate, se pare că nu au altceva de spus nici partidului şi nici votanţilor. Din cauza absenţei unei alte platforme politice şi economice există un grup care doreşte să introducă un sistem arbitrar care nu funcţionează în nicio democraţie occidentală".

Cristian Boureanu recunoaşte şi că este nemulţumit de propunerile celor trei de modificare a Statutului: "Prin modificările propuse la Statut, un politician care a încălcat legea sau a adus prejudicii partidului poate fi suspendat sau exclus în funcţie de gravitatea acţiunilor sale. În prezent, dacă pentru orice politician un judecător decide arestarea este suspendat automat din partid. Faptul că există situaţii în care acest lucru nu se întâmplă, se datorează exclusiv lipsei de voinţă politică sau situaţiilor în care nu există evidenţe clare legate de comiterea faptei sau măcar o decizie judecătorească. E trist că grupul intelectualilor reformişti nu face diferenţa între rolul procurorilor de a urmări interesele statului şi cel al judecătorilor care stabilesc clar vinovăţia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii