Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a patra ediție a campaniei „Olimpiada Deșeurilor”, în plină desfășurare în Constanța

ro

11 May, 2015 20:59 1600 Marime text
 
Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, compania Gremlin, în parteneriat cu CCR Romania, organizează în intervalul 14 aprilie – 5 iunie cea de-a patra ediție a campaniei „Olimpiada Deșeurilor 2015” , o acţiune de conştientizare în domeniul colectării selective.
 
Aflată la cea de-a patra ediție, campania „Olimpiada Deșeurilor” reprezintă o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din județul Constanța de a îşi însuşi bunele practici în vederea reciclării, precum şi de a câştiga premiile oferite de organizatori.

În cadrul ediției de anul acesta cele 60 de clase înscrise în campanie vor trebui să colecteze o cantitate totală de minim 50 kilograme de deşeuri pentru cele 2 categorii de deşeuri ce fac obiectul campaniei: baterii şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Pe data de 15 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „ „Calculatoraşul cel voinic” și „BATi cel viteaz”, claselor ce vor colecta cele mai mari cantităţi pentru fiecare categorie de deşeuri în parte, precum și „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2015”, ce va fi acordat clasei ce va colecta cea mai mare cantitate totală de deșeuri.  

Până atunci însă, clasele înscrise în campanie se întrec în a colecta cele mai mari cantităţi de deşeuri din baterii şi echipamente electrice şi electronice. Iar asta pentru că şi pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele ce vor reuşi să colecteze o cantitate totală de minim 50 de kilograme vor primi o diplomă şi un premiu de participare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii