Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune PSD referitor la proiectul electoral al PNL „Trebuia să-l ţină în sertarele partidului! Alegerea primarilor în două tururi ar putea fi o soluţie”

ro

27 Sep, 2013 10:23 1055 Marime text
Gestul a 63 de parlamentari PNL, printre care liderii de grup, ministrul Radu Stroe si Calin Popescu Tariceanu, de a trimite in Parlament un proiect de modificare a sistemului electoral in 2016 cu mentiunea ca "partidul care controleaza actul guvernamental" este avantajat de actualul sistem, a fost taxat dur de senatorul PSD Toni Grebla.

Pesurse.ro a obtinut in exclusivitate un document elaborat in PNL care ar putea stirbi suprematia politica a PSD in Romania in 2016. Documentul nu a fost discutat in USL, dar a ajuns in Parlament.
Reporter: 63 de parlamentari PNL au depus un proiect de lege de modificare a legislatiei electorale. Propun revenirea la vechiul sistem. Care este poziția dumneavoastră?
Senator Toni Greblă (PSD): În cadrul USL-ului am căzut de acord asupra unui lucru foarte clar: că trebuie să elaborăm, probabil în această legislatură dacă nu în legislatura viitoare, un cod electoral în care să reglementăm situația desfășurării alegerilor de la primari de localitate până la șeful statului.
În ceea ce privește PSD-ul, avem și noi un proiect destul de avansat, e chiar gata pentru discuții, nu pentru depunere, prin care propunem printre altele la Camera Deputaților să se revină la votul pe listă, urmând ca noii senatori să fie aleși prin votul așa-zis uninominal. Și mă rog, alte modificări.
Și la primari si la președinții de CJ ce varianta agreați în PSD?
Toni Greblă (PSD): V-am spus că proiectul este in faza inițială, probabil alegerea primarilor în două tururi de scrutin probabil ar putea fi o solutie. La președinți de CJ depinde de multi factori, în primul rând de ceea ce va zice Constituția despre natura juridica a funcției de președinte de Consiliu Județean.
Sursa: Pe surse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii