Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune președintele Uniunii Scriitorilor despre profesorii-coorodnatori Fostul senator Cătălin Voicu va ieşi din închisoare graţie cărților publicate (video)

ro

11 Jan, 2016 22:13 2045 Marime text


Încă un deţinut cu greutate va ieşi din închisoare graţie "lucrărilor sale ştiinţifice"! Fostul senator Cătălin Voicu este la un pas de eliberarea condiţionată, după ce cărţile scrise după gratii i-au adus o reducere a pedepsei cu 180 de zile. Scandalul deţinuţilor "cărturari" se adânceşte, pe măsură ce operele apărute în timp record adună tot mai multe reacţii critice, transmite B1TV.

Un exemplu este "Becali si Steaua", un volum de 270 de pagini plin cu poze. De vină ar fi însă cei care aprobă astfel de. opere, susţin experţii. Profesorii universitari care au girat lucrări ştiinţifice ale deţinuţilor sau lucrări de doctorat plagiate ar trebui excluşi din învăţâmânt, consideră preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu.
Fostul senator Cătălin Voicu a tras lozul câştigător prin redactarea mai multor aşa-numite "opere ştiinţifice", care ar putea fi biletul său de ieşire de după gratii. Deţinut în Penitenciarul Găeşti, unde ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani pentru corupţie, el este foarte aproape de a ieşi din închisoare, sciu jurnaliştii de la Adevărul. Cărţile scrise de Voicu cât timp s-a aflat încarcerat, cele mai multe girate de fostul procuror militar Dan Voinea, i-au convins pe magistraţii Judecătoriei Găeşti că acesta merită să fie eliberat.

În noiembrie anul trecut, Comisia Penitenciarului Găeşti a recomandat eliberarea condiţionată a fostului senator acuzat de trafic de influenţă. Cătălin Voicu este, de altfel, unul dintre întemeietorii curentului literar din puşcărie. Cu mai mult sau mai puţină inspiraţie, el a scris. şase cărţi, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Una dintre ele, legată chiar de. statul de drept.

Judecătoria Găeşti a admis propunerea de eliberare condiţionată a lui Cătălin Voicu, deşi procurorul de caz a atras atenţia că nu se poate dovedi caracterul ştiinţific al cărţilor scrise în puşcărie de deţinut. Decizia a fost însă contestată de procurori, acţiunea urmând să fie judecată pe 19 ianuarie de Tribunalul Dâmboviţa. Cătălin Voicu a combătut acuzarea şi a venit cu o explicaţie halucinantă: fără cărţile sale.societatea nu poate să existe, se arată în motivarea deciziei. Dacă procurorii s-au amuzat, judecătorii în schimb s-au lăsat convinşi.

Voicu nu este nici pe departe singurul care a apelat la aceast subterfugiu pentru a-şi scurta şederea în puşcărie. Oameni din fotbal precum Mihai Stoica sau Gigi Becali au devenit peste noapte scriitori găsindu-şi muza după gratii. Rezultatul a fost unul de multe ori îndoielnic. La o simplă privire aruncată de un internaut pe o operă marca Becali se observă o mare de fotografii însoţite pe alocuri de bucăţi subţirele de text mai spune cei de la b1tv.ro. 

articol integral pe B1tv.ro
sursa: b1tv.ro
sursa foto: epochtimes-romania.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii