Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Ponta despre aderarea la euro, după consultările cu Iohannis

ro

28 May, 2015 23:30 856 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că aderarea României la zona euro nu trebuie să fie o măsură impusă, ci trebuie să genereze o schimbare în mintea oamenilor, care să înţeleagă că acest proces nu presupune numai avantaje, ci şi anumite dezavantaje.

„În primul rând, e o schimbare în mintea oamenilor, pentru că nu trebuie să fie o măsură impusă. Oamenii trebuie să înţeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele şi dezavantajele, că nu sunt numai avantaje, sunt şi dezavantaje", a spus Ponta la România TV.

El a arătat că este necesar să fie adoptat un set de legi şi aplicate restricţii privind deficitul, inflaţia şi politica monetară.

Președintele Klaus Iohannis va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro, a anunţat astăzi Administraţia Prezidenţială, după o întâlnire a preşedintelui cu premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil", se precizează în comunicat.



Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii