Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune, oficial, politia despre Jaful secolului

ro

24 Jun, 2010 15:49 1446 Marime text

Aseară, la ora 21.35, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., i-au surprins în flagrant pe Gheorghiţă Severin Ciocârlan., de 21 de ani, Ionuţ Velichea., de 20 de ani, ambii din localitatea Valu lui Traian, Nicuşor Claudiu Vlaescu, de 24 de ani, din localitatea Techirghiol, Valentin Ifrim, de 32 de ani şi Marian Cristian Gheorghiu, zis Cristel, de 34 de ani, ambii din municipiul Constanţa, în timp ce încercau să pătrundă prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din municipiul Constanţa, unde se aflau depozitate bijuterii din aur şi argint, tablouri şi icoane, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei.

Trei dintre suspecţi au fost surprinşi în curtea imobilului unde au pătruns prin escaladare iar ceilalţi doi au fost depistaţi asigurând paza în zonă. Asupra acestora au fost găsite trei staţii de emisie - recepţie şi instrumente de spargere ( leviere, şurubelniţe, guri de lup, mănuşi şi cagule) iar, în momentul în care au fost somaţi, Ionuţ Velichea a încercat să scape, escaladând acoperişul mai multor imobile învecinate. Pentru prinderea acestuia unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, executând un foc de avertisment în plan vertical.

În urma cercetărilor, în autoturismul utilizat şi condus de către coordonatorul grupului infracţional, Cristel, a fost găsit un pistol cu muniţie neletală ( bile metalice şi gaze), deţinut ilegal de cel în cauză.

Cei cinci suspecţi sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat şi, în plus, faţă de Marian Ggeorghiu. se efectuează cercetări şi sub aspectul nerespectării regimului armelor şi muniţiilor. Astăzi, suspecţii urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii