Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Mircea Băsescu despre şpaga pe care i-ar fi dat-o Bercea Mondialu

ro

01 Aug, 2011 14:00 2521 Marime text

basescu_mircea.jpgSubiectul legat de faptul că Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, care s-a lăudat că i-a dat şpagă fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru a interveni într-un dosar a reapărut din nou în discuţie, aşa cum realitatea.net evidenţiază într-un material apărut în această dimineaţă. Potrivit acestora, informaţia apare în interceptările din dosarul în cauză, aflat în instanţă, dar şi într-un document al CSM.

Contactat telefonic, Mircea Băsescu şi-a exprimat poziţia referitoare la această problemă: „Sunt absurdităţi ceea ce a ieşit din nou în presă. Eu am mai dat o dată declaraţie privitoare la acest subiect la momentul în care a apărut informaţia. Vreau să vă spun că atunci când a apărut subiectul cum că eu aş fi primit şpagă de la Bercea Mondialu, a doua zi, seara, la o emisiune la postul B1 TV a fost dezbătut pe larg acest subiect. Grigore Cărtianu¸ de la Adevărul, pentru care am tot respectul, a fost invitat la acea emisiune. S-a spus atunci să se dea înregistrarea, însă Cărtianu a spus că discuţia privitoare la şpagă a fost auzită de cinci - şase reporteri, care însă nu aveau la ei nici un reportofon. Tot zvonul ar fi plecat însă de la un reporter de la un ziar local din localitatea unde locuieşte domnul Anghel. Contactat telefonic, reporterul respectiv, care era de fapt o doamnă, a spus că nu a auzit personal acea informaţie ci că i-ar fi povestit o prietenă despre acest subiect. Informaţia este contrar celor spuse de domnul Cărtianu cum că cinci - şase reporteri ar fi auzit povestea", a susţinut Mircea Băsescu.

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care ar fi divulgat din dosar această informaţie a negat implicarea fratelui preşedintelui: „Vreau să vă informez pe dumneavoastră şi opinia publică că domnul Mircea Băsescu nu este implicat în acest dosar, că inculpatul Anghel Sandu niciodată nu a vorbit despre Mircea Băsescu nici în arest şi nici cu alte persoane, cu avocaţii săi", a spus Iacobescu, potrivit Realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii