Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Kovesi despre posibilele dosare lui Victor Ponta de la DNA

ro

08 Apr, 2015 09:06 1398 Marime text
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru romanialibera.ro, că, în acest moment, premierul Victor Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar intrumentat de DNA.

„Până la acest moment nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA”, a declarat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a negat, totodată, informația potrivit căreia Victor Ponta este un potențial inculpat în dosarul privind ordonanța de urgență prin care un vicepreședinte al ASF a fost înlăturat din funcție. 

„Dosarul a fost finalizat prin trimiterea în judecată a lui Dan Rușanu, premierul nu are calitate în acest dosar”, a explicat șefa DNA.

În interviul acordat României Libere, șefa DNA a vorbit, totodată, și despre eventuala implicare a premierului în dosarul Duicu. Astfel, Kovesi a precizat că premierul nu are nicio calitate în acest dosar.

„Dosarul este finalizat prin trimiterea în judecată, se judecă la Curtea de Apel București. Nici in acest dosar, premierul Victor Ponta nu are nicio calitate. Din probele administrate în cauză nu a rezultat că ar fi avut vreo implicare în faptele comise de domnul Duicu. Aici noi vorbim de probe și de ce putem dovedi. Nu ne putem baza învinuirile pe prezumții sau percepții”, a mai spus Kovesi.

În ceea ce privește posibila implicare a premierului Victor Ponta în dosarul votului din străinătate, prim-procurorul șef al DNA a spus că acest dosar se află în lucru. Laura Codruța Kovesi a explicat că este vorba despre un dosar complex, care necesită audierea mai multor persoane.

„Dosarul se află în lucru, este un dosar complex care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.


Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: nasul.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii