Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Iohannis despre propunerea Adinei Florea la şefia DNA

ro

18 Oct, 2018 13:51 1731 Marime text
Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, a subliniat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, punctând că în fruntea DNA trebuie să fie o persoană hotărâtă "să îşi asume această luptă dificilă", scrie Agerpres.ro.

"România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva. Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupţie serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie, în frunte, de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să îşi asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv", a afirmat Iohannis la Bruxelles, întrebat de jurnalişti despre propunerea făcută de ministrul Justiţiei privind numirea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA.

Şeful statului a adăugat că şi în acest caz "apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile".

"Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conţine câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă şi voi face declaraţii pe această chestiune când ne întoarcem în ţară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie din România", a mai afirmat Iohannis.

Fiind întrebat dacă numirea Adinei Florea la şefia DNA ar reprezenta un pas în spate în lupta anticorupţie şi dacă o cunoaşte sau dacă a discutat cu aceasta, şeful statului a spus: "Nu cunosc persoana, nici nu cred că este nevoie acum să cunosc persoana, voi studia documentele înaintate pentru nominalizare, după care o să vorbim acasă mai multe".

Preşedintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, care va fi urmată de Summitul ASEM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii