Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce spun DSVSA Constanţa şi CJPC Anchetă epidemiologică privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Mamaia

ro

19 Jun, 2017 13:11 4420 Marime text
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa precizează, într-un comunicat de presă, că, ieri, la solicitarea unui operator economic, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA Constanţa s-a deplasat la un restaurant din staţiunea Mamaia pentru a efectua o anchetă epidemiologică privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară apărută în dimineaţa zilei de ieri, la un grup de sportivi cazaţi la hotel.

„Ancheta a stabilit că, în data de 15.06.2017 la respectivul hotel au fost cazate 480 persoane din care 40 de adulţi (antrenori şi părinţi însoţitori) şi 440 de copii cu vârstă cuprinsă între 10 şi 14 ani, echipe de fotbal din diferite judeţe din România şi Republica Moldova.

În urma controlului efectuat s-a constatat că unitatea este înregistrată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, aprovizionarea cu materie primă şi produse alimentare s-a realizat din surse autorizate/înregistrate sanitar veterinar, produsele alimentare găsite erau însoţite de documente care atestă originea/provenienţa şi conformitatea acestora, condiţiile de igienă din blocul alimentar erau corespunzătoare, statusul de sănătate al personalului lucrător este verificat  printr-o firmă specializată şi era actualizat.

Nu a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase niciun copil sau adult care a consumat alimente de la unitatea incriminată.

De asemenea, în timpul controlului, antrenorii sau părinţii sportivilor au refuzat să ofere inspectorilor DSVSA Constanţa informaţiile necesare pentru finalizarea anchetei epidemiologice (număr de persoane afectate, alimente achiziţionate din alte locuri sau alimente consumate în alte locuri decât în unitatea incriminată).

Conform procedurilor, inspectorii DSVSA Constanţa au prelevat probe din materiile prime care au fost trimise spre analiză microbiologică la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. În funcţie de rezultatul analizelor se vor lua măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale sanitare veterinare în vigoare“, se arată în comunicatul de presă.

UPDATE: 
Potrivit directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, suspiciunea de toxiinfecţie nu este confirmată. 
 
Sursa foto: ZIUA de Costanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii