Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Adrian Mihălcioiu. SLN, demersuri pentru repatrierea unui navigator român

ro

07 Mar, 2016 15:24 2961 Marime text
 
Sindicatul Liber al Navigatorilor a început demersurile, alături de MAE, Direcţia Relaţii Consulare, pentru repatrierea navigatorului Petrariu Ioan în conditii de siguranţă. Agentul de crewing a confirmat disponibilitatea plăţii costurilor cu repatrierea in conditiile in care se poate efectua aceasta.

„Navigatorul Petrariu Ioan se află într-o situaţie deosebită. Nu a fost repatriat la timp, iar acum situaţia din zonă este nesigură din punct de vedere al conflictelor armate. El nu este membru SLN/ITF, nu s-a informat la plecarea din ţară şi nu a raportat la momentul terminării contractului că vrea sa fie repatriat niciunei autorităţi din Romînia. Agentul de crewing nu s-a îngrijit de repatrierea la timp a navigatorului şi nu a cerut ajutorul autorităţilor române pentru repatriere. Condiţiile de muncă şi viaţă de la navă nu sunt in conformitate cu normele şi prevederile MLC 2006. Navigatorul şi familia sa sunt extrem de îngrijoraţi“, a precizat liderul SLN Adrian Mihalcioiu.
 
Sindicatul Liber al Navigatorilor reiterează ideea că legea de autorizare a agenţiilor de crewing să fie modificata astfel încat să existe o protecţie reală a navigatorilor români, în sensul în care aceştia să fie recrutaţi şi trimişi numai pe nave ale armatorilor acoperite de condiţiile minime ITF, contracte care sunt în conformitate cu MLC 2006.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii