Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce societăţi a mai amendat Garda Financiară Constanţa

ro

28 Jun, 2012 19:27 1372 Marime text

În urma verificărilor încrucişate efectuate la SC Simd SRL Constanta, societate ce nu funcţionează la sediul social declarat, s-a constatat că aceasta a desfăşurat activităţi comerciale, respectiv achiziţii/vănzări de cereale, în valoare totală de 16.469.007 lei. Conform Declaraţiei 394, SC Simd SRL a achiziţionat bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, în principal de la societăţi comerciale care au întocmite sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat, societăţi considerate de tip "fantomă". În perioada 2009 - 2010 a livrat cereale: grâu, floarea-soarelui, rapiţă, orz şi îngrăţăminte chimice-azot, către diverşi agenţi economici. Având în vedere că nu s-a putut verifica evidenţa financiar-contabilă s-a prezumat un prejudiciu creat bugetului de stat în valoare de 4.843.835 lei.

În urma verificărilor privind legalitatea înfiintării şi funcţionarii SC Balcan Business SRL Cuza Vodă, precum şi a relaţiilor comerciale pe care aceasta le-a derulat cu SC Vero Star Design SRL Constanţa, s-a constatat că aceasta nu funcţionează la sediul social declarat. Cele doua societăţi au desfăşurat activităţi de prestari servicii, respectiv construcţii la un imobil din Eforie Sud, emitându-se facturi în valoare de 170.569 lei.

De asemenea aceeaşi societate a încasat, în perioada 11.10.2010 - 14.09.2011, de la 20 de societăţi comerciale, suma de 11.124.922 lei. Totodată, Munteanu Bria şi Stănescu Puiu, administratori la acea dată, au ridicat numerar din bancă suma de 11.063.396 lei în scopul efectuării unor plăţi către persoane fizice de la care au achiziţionat fier vechi pe baza de borderouri. Pe aceste borderouri sunt menţionate achiziţii de fier vechi, între 5 şi 60 de tone pe zi de la o singură persoană şi nu reprezintă documente de proveninenţă în condiţiile legii, sunt fictive, societatea având obligaţia, conform prevederilor legale în vigoare să elibereze detinatorilor de deşeuri reciclabile, fier vechi, adeverinţe de primire şi plată.

Totodată societatea a efectuat şi comerţ cu cereale, livrând către o societate din Constanţa, grâu de panificaţie în valoare totală de 576.596 lei.

Pentru ambele societăţi au fost întocmite sesizări penale care au fost înaintate Parchetului de pe lânga Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii