Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce sfinţi sunt prăznuiţi azi de creştin-ortodocşi Povestea sfântului ucis pe un grătar cu cărbuni aprinşi

ro

10 Aug, 2016 07:25 2480 Marime text

În calendarul creştin-ortodox, figurează astăzi sărbătorea Sfinţilor Lavrentie, Xist şi Ipolit. 

Sfântul Mucenic Lavrentie, pomenit în calendarul creștin ortodox la 10 august, a trăit în secolul al III-lea. A fost arhidiacon al episcopului Romei, Sixt.

În timpul persecuției împotriva creștinilor, Sixt a fost luat spre a fi judecat, împreună cu alți doi diaconi. După arestarea acestora, Lavrentie a vândut vasele bisericii și a împărțit banii săracilor.

În timp ce Sixt era dus pe Via Appia, spre a i se tăia capul, Sfântul Lavrentie i-a ieșit în cale și i-a strigat: "Nu mă lăsa, Părinte Sfânt, pentru că am împărțit deja comorile pe care mi le-ai încredințat".

După ce a rostit aceste cuvinte, a fost luat de soldați și somat să-i dăruiască împăratului comorile de care vorbise. Ca împăratul să cunoască despre ce comori era vorba, Lavrentie a chemat șchiopii, orbii și bolnavii care se bucuraseră de banii dați de Sfântul Lavrentie.

În cele din urmă, i s-a cerut să se închine idolilor. A refuzat și astfel a fost închis în temniță. După mai multe chinuri, Sfântul Mucenic Lavrentie a fost întins pe un grătar așezat pe cărbuni aprinși, unde s-a stins uşor, scrie agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii