Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce scumpiri ne aduce anul 2014

ro

01 Jan, 2014 11:54 1717 Marime text
Noul an nu vine doar cu urări de bine ci şi cu scumpiri. Vom plăti mai mult pentru combustibil şi gaze iar această scumpire se va transmite apoi în preţul alimentelor şi în cel al unor servicii.

Chiar din prima zi a anului vom plăti mai mult pentru gazele naturale pe care le consumăm - 11 lei în plus la fiecare mie de metri cubi.

Nici încălzirea cu energie electrică nu este o soluţie mai bună. Şi în cazul acesteia preţul creşte de la 1 ianuarie cu 1 la sută. Toate aceste scumpiri ale energiei vor duce la majorări de preţuri de la 5 până la 15 la sută la unele produse şi servicii, dat fiind că consumatorii industriali vor plăti indexări chiar mai mari decât cei casnici de la 1 ianuarie.

Noul an aduce şi taxe noi sau creşteri ale celor existente. Guvernul a introdus de la 1 ianuarie impozitul pe construcţii speciale. Acesta reprezintă 1,5 la sută din valoarea construcţiei şi va duce cel mai probabil la alte scumpiri. Vor fi impozitate de acum şi firmele care deţin piscine în scop comercial, dar şi persoanele fizice care au bijuterii sau arme de vânătoare şi de uz personal.

Spre exemplu, bijuteriile din aur sau din platină vor fi impozitate cu 1 euro sau 2 euro pe gram, în funcţie de numărul de karate. Pentru armele de vânătoare, taxa este cuprinsă între 500 şi 1.500 de euro, în funcţie de valoare. Şi consumul de alcool şi tutun va costa mai mult.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii