Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce salarii câștigă lunar militarii profesioniști din Armata Română. Discuții aprinse între militari după un reportaj TV

ro

20 Dec, 2018 11:12 7709 Marime text
Un reportaj apărut seara trecută la un post de televiziune, în care se prezentau beneficiile de care au parte cei angajați în MApN a aprins spiritele în rândul militarilor care susțineau că realitatea este alta față de cele prezentate în material. 

Pentru a lămuri situiația, pe pagina de Facebook a Ligii Militarilor Profesioniști a fost postată o informare în care se explică de unde au apărut informațiile din reportaj. 

”Am văzut cu toții ce reacții a stârnit reportajul ProTV referitor la angajările în armată, inclusiv în multele comentarii de aici, de pe pagina Ligii Militarilor Profesioniști. Știți foarte bine că suntem adepții dialogului sincer și onest, atât cu conducerea instituției, dar și între noi, militarii profesioniști. De aceea, ne-am interesat pentru voi și situația este următoarea: valorile salariilor la care face referire PRO TV sunt corecte, fiind regăsite într-un tabel care se publică lunar pe site-ul MApN. Însă ele fac referire la valorile MAXIME și MINIME dintr-o lună.

Așa obligă legea instituțiile din sistemul de apărare să comunice referitor la veniturile angajaților. Așadar, nu TOȚI SGP câștigă 1673 lei pe lună, așa cum este în tabel minimul, și nici 3846, cât e maximul. Dar au existat oameni care au încasat aceste sume luna trecută. La fel și la subofițeri sau la ofițeri (la ofițeri sunt luate în calcul veniturile de la sublocotenent până la general cu patru stele). 
Media salariilor este, evident, între aceste sume și acolo ne încadrăm majoritatea. 
Vestea bună credem că este că Armata a devenit un mediu atractiv pentru tineri, de care avem nevoie să vină alături de noi” - se arată în mesajul transmis de conducerea LMP. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii