Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat la Constanţa pe Cod Portocaliu

ro

26 Jan, 2014 13:35 3316 Marime text


Două maşini au rămas ieri înzăpezite între localităţile Crucea şi Băltăgeşti



Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, susţine că în momentul de faţă nu mai sunt probleme. Ieri, în schimb, două maşini au rămas blocate între localităţile Crucea şi Băltăgeşti. Au rămas înzăpezite o maşină de aprovizionare cu alimente şi un autoturism al unui localnic din Băltăgeşti.

Între cele două drumuri se formaseră valuri de zăpadă de până la un metru. „Vântul a fost ieri foarte puternic. Nu se vedea la 50 de metri distanţă”, a explicat şeful autorităţii locale. „Situaţia a fost remediată între cele două localităţi”, a mai spus acesta. „S-a intervenit peste tot, la mănăstire, unde sunt puncte mai expuse, astfel încât la această dată se circulă fără probleme”, a menţionat şeful autorităţii locale.


Ministrul Educaţiei - Mâine se închid şcolile din judeţul Constanţa

Mâine se închid şcolile din zonele aflate sub codul portocaliu de viscol şi ninsoare, inclusiv cele din judeţul Constanţa.

Acest lucru a fost anunţat în urmă cu puţin timp de ministrul Educaţiei Remus Pricopie.


În Mihail Kogălniceanu zăpada nu pune probleme. Se circulă în condiţii de iarnă

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu a declarat că situaţia este sub control. „Se circulă fără probleme în localitate. Intervenim de azi-noapte pe străzile din interiorul localităţii cu două utilaje de deszăpezire”.

Şcolile ar putea rămâne închise mâine în Cernavodă Gheorghe Hânsă - „Dacă nu am interveni, nu s-ar circula. Situaţia este la limită”

La sediul Primăriei oraşului Cernavodă tocmai ce s-a încheiat şedinţa Comandamentului de iarnă. Ninge de ieri, potrivit edilului Gheorghe Hânsă, iar „stratul de zăpada s-a depus, astfel încât să nu se poată circula”. „Dacă nu am interveni, nu s-ar circula. Situaţia este la limită. Vântul a viscolit zăpada, şi pe străzile pe care sunt fuioare de zăpadă sau mici nămeţi trebuie să mergem în continuu cu utilajele”, a spus şeful autorităţii locale. 

La această oră în Cernavodă intervin trei freze şi patru buldoexcavatoare. Utilajele au fost pe străzi şi azi-noapte. Se lucrează în ture de câte trei ore, a mărturisit Gheorghe Hânsă.

„La refugiul dedicat situaţiilor de urgenţă avem o persoană, un bărbat, persoană fără adăpost”, a mai spus edilul.

De altfel, o persoană răspunzătoare de cazurile sociale va însoţi poliţia în scurt timp în zona de periferie a localităţii pentru a vedea cum se prezintă situaţia în cazul familiilor sărace.

„De regulă noi am avut grijă de ei, mai au câte ceva de mâncare. Ne interesează acolo unde sunt părinţii iresponsabili. Astăzi vom merge să-i vizităm încă o dată”, a declarat Hânsă.

„Situaţia nu este disperată”, a mai spus edilul. Cu toate acestea pentru a nu se bloca activitatea utilajelor, primarul Gheorghe Hânsă a menţionat că va formula o cerere către Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care va solicita ca „şcolile să închise, măcar mâine”.

Satul Albeşti a rămas fără curent electric. Primarul Gheorghe Moldovan susţine că au ars cele două transformatoare ale ENEL

Satul Albeşti a rămas de aseară fără curent electric. Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, a precizat că au ars două transformatoare ale ENEL. „Au încercat aseară să intervină, nu au reuşit să rezvolte problema. Au spus că revin astăzi, dar până la această oră echipa ENEL nu a revenit în localitate”, a declarat în urmă cu scurt timp şeful autorităţii locale.

Primarul comunei Albeşti a explicat că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. „Mereu au tot fost schimbate aceste transformatoare. În urmă cu doi ani, de Revelion, am păţit acelaşi lucru. Problema este că nu vin să facă întreţinerea transformatoarelor”, a explicat şeful autorităţii locale.

Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că la momentul avariei ENEL, în localitate nu ningea. „La noi doar a plouat”, a mai spus şeful autorităţii locale.

Am luat legătura cu reprezentanţii ENEL. Purtătorul de cuvânt al companiei, Johanna Scîntee, a precizat că echipa ENEL se deplasează la această oră către Albeşti şi că problema va fi remediată astăzi. Purtătorul de cuvânt susţine că este vorba de un singur transformator, care va fi înlocuit.

„Vor ajunge în Albeşti astăzi. În judeţ se circulă însă în condiţii de iarnă, iar macaraua ENEL întâmpină dificultăţi în deplasare”, a spus Johanna Scîntee.

În Dobromir se intervine cu nisip şi sare spre localitatea Pădureni

Pentru ca elevii să ajungă la şcoală fără probleme mâine dimineaţă, la această oră şeful autorităţii locale din Dobromir, Eugen Iliescu, este în teren şi însoţeşte echipa firmei de deszăpezire.

Zece tone de nisip şi sare vor fi împrăştiate în zona localităţii Pădureni, pe carasabilul îngheţat, astfel încât microbuzul şcolar să nu întâmpine mâine probleme în trafic, iar alte zece tone vor fi dispuse sub formă de grămăjoare de-a lungul carosabilului, în cazul în care situaţia se va agrava, să se poată interveni în cotinuare pentru deszăpezire.

„Nu sunt probleme în trafic. Drumul judeţean a fost curăţat în această dimineaţă. Suntem însă pregătiţi să intervenim dacă va fi cazul”, a spus primarul Eugen Iliescu.

Mamaia Sat a rămas fără apă

Din cauza unei avarii survenite in aceasta dimineata la conducta de alimentare cu apa, cu diametrul de 850 mm, de pe strada M8, din Mamaia Sat, SC RAJA SA Constanta este nevoita sa sisteze furnizarea de apa, duminica, 26 ianuarie, in intervalul orar 12.00- 14.30.

Sunt afectati toti abonatii din Mamaia Sat. Ne cerem scuze abonatilor afectati si le dam asigurari ca echipalele RAJA Constanta intervin pentru remedierea avariei in timp cat mai scurt cu putinta.

Viscolul a înzăpezit azi-noapte o maşină între localităţile Kogălniceanu şi Târguşor

Potrivit primarului Ancuţa Belu se circulă fără probleme între Constanţa şi Mihail Kogălniceanu. Nu acelaşi lucru se întâmplă pe drumul naţional, între localităţile Kogălniceanu şi Târguşor, unde azi-noapte, la ora 1.30, din cauza viscolului a rămas înzăpezită o maşină în care se afla o familie cu doi copii. Potrivit şefei autorităţii locale, maşina a fost scoasă de sub nămeţi de către reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, însă situaţia pe drumul naţional, între localităţile Kogălniceanu şi Târguşor rămâne în continuare gravă din cauza viscolului.
Restricţie de circulaţie pentru maşinile mai grele de 7,5 tone

Potrivit autorităţilor locale, la această oră există o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe toate drumurile naţionale care străbat judeţul Constanţa. Conducătorilor auto li se recomandă să respecte atât indicatoarele rutiere, cât şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.


Ce drumuri sunt închise la această oră

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că la această oră, traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe următoarele artere rutiere:
- A1 Bucureşti – Piteşti;
- A2 Bucureşti – Feteşti;
- A3 Centura Bucureşti – Ploieşti;
- DN1B Mizil (Prahova) – Buzău;
- DN1D Albeşti (Prahova) – Urziceni (Ialomiţa);
- DN2 Afumaţi (Ilfov) – limita cu jud. Vrancea;
- DN21 Călăraşi – Slobozia (Ialomiţa);
- DN21A Bărăganu (Constanţa) – ţăndărei (Ialomiţa);
- DN22 tronsonul Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila şi tronsoanele Smârdan – Garvăn şi Baia – limita cu jud. Constanţa (Tulcea);
- DN22A Ciucurova (Tulcea) – Hârşova (Constanţa);
- DN22D Măcin - Horia – Ciucurova (Tulcea);
- DN22E Garvăn – I.C.Brătianu (Tulcea);
- DN22F Horia - Nalbant (Tulcea);
- DN23 Olăneasca (Brăila) - Brăila;
- DN23A Gologanu – Ciorăşti (Vrancea);
- DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea);
- DN24D Vârlezi – Tuluceşti (Galaţi);
- DN2A Urziceni - Slobozia (Ialomiţa);
- DN2B Buzău – Vizireni (Buzău);
- DN2C Costeşti (Buzău) – Slobozia (Ialomiţa);
- DN2N Bogza – Dumbrăveni (Vrancea);
- DN3 Fundulea (Călăraşi) – Călăraşi;
- DN31 Călăraşi – Olteniţa (Călăraşi);
- DN4 Bucureşti – Olteniţa (Călăraşi);
- DN41 Olteniţa (Călăraşi) – Daia (Giurgiu);
- DN5 Centura Bucureşti – Giurgiu;
- DN67C Novaci – Rânca (Gorj);
- DN73 Câmpulung (Argeş) – Fundata (Braşov);
- DN Centura Bucureşti Bragadiru – Jilava (Ilfov);
De asemenea, pe nouă drumuri naţionale importante sunt instituite restricţii de tonaj:
- DN1 Braşov – Ploieşti (peste 7, 5 tone);
- DN1A Braşov – Săcele - Cheia – Văleni de Munte – Ploieşti (peste 7, 5 tone);
- DN1B Ploieşti – Mizil (peste 7,5 tone);
- DN2A Giurgeni (Ialomiţa) – Constanţa (peste 7,5 tone);
- DN7 tronsonul Piteşti – limita cu jud. Vâlcea (în jud. Argeş) şi tronsonul Valea Mare – Tărtăşeşti (în jud. Dâmboviţa) - peste 7, 5 tone;
- DN10 Buzău – Siriu (Buzău) – peste 7,5 tone;
- DN22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa) – peste 7,5 tone;
- DN71 tronsonul Bâldana – Fieni (peste 7,5 tone) şi tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu jud. Prahova (peste 3,5 tone);
- DN72 Găeşti – Târgovişte - Moroieni (Dâmboviţa) - peste 7,5 tone.

Totodată, traficul feroviar pe relaţia Ploieşti – Urziceni este închis.
De asemenea, şi porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţia rutieră sfătuieşte conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată, iar în timpul deplasării, să manifeste prudenţă sporită şi să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

UPDATE ora 08.30:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că la această oră (8.30) traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a trei autostrăzi şi pe 25 de drumuri naţionale:
- A1 Bucureşti – Piteşti;
- A2 Bucureşti – Feteşti;
- A3 Bucureşti – Ploieşti;
- DN 1B Mizil (Prahova) – Buzău;
- DN 1D Albeşti (Prahova) – Urziceni (Ialomiţa);
- DN 2 Afumaţi (Ilfov) – limita cu judeţul Vrancea;
- DN 21 Călăraşi – Slobozia (Ialomiţa);
- DN 21A Bărăganu (Constanţa) – ţăndărei (Ialomiţa);
- DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila, Smârdan – Garvăn şi Baia – limita cu judeţul Constanţa (Tulcea);
- DN 22A Ciucurova (Tulcea) – Hârşova (Constanţa);
- DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova (Tulcea);
- DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu (Tulcea);
- DN 22F Horia – Nalbant (Tulcea);
- DN 23 Focşani (Vrancea) – Brăila;
- DN 23A Gologanu – Ciorăşti (Vrancea);
- DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea);
- DN 24D Vârlezi – Tuluceşti (Galaţi);
- DN 2A Urziceni – Slobozia (Ialomiţa);
- DN 2B Buzău – Vizireni (Buzău);
- DN 2C Costeşti (Buzău) – Slobozia (Ialomiţa);
- DN 2N Bogza – Dumbrăveni (Vrancea);
- DN 3 Fundulea (Călăraşi) – Călăraşi;
- DN 31 Călăraşi – Olteniţa (Călăraşi);
- DN 4 Bucureşti – Olteniţa (Călăraşi);
- DN 41 Olteniţa (Călăraşi) – Daia (Giurgiu);
- DN 5 Centura Bucureşti – Giurgiu;
- DN 67C Novaci – Rânca (Gorj);
- DN Centura Bucureşti Bragadiru – Jilava (Ilfov);

De asemenea, pe 11 drumuri naţionale importante sunt instituite restricţii de tonaj, astfel:
- DN 1 Braşov – Ploieşti, peste 7, 5 tone;
- DN 1A Braşov – Săcele – Cheia – Văleni de Munte – Ploieşti, peste 7,5 tone;
- DN 1B Ploieşti – Mizil, peste 7,5 tone;
- DN 2A Giurgeni (Ialomiţa) – Constanţa, peste 7,5 tone;
- DN 7 tronsonul Valea Mare – Tărtăşeşti (în judeţul Dâmboviţa), peste 7,5 tone;
- DN 10 Buzău – Siriu (Buzău), peste 7,5 tone;
- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa), peste 7,5 tone;
- DN 71 tronsonul Bâldana – Fieni, peste 7,5 tone şi tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judeţul Prahova, peste 3,5 tone;
- DN 72 Găeşti – Târgovişte – Moroieni (Dâmboviţa), peste 7,5 tone;
- DN 72A Târgovişte – Câmpulung (Dâmboviţa), peste 7,5 tone;
- DN 73 Câmpulung (Argeş) – Fundata (Braşov).

Mai informăm că traficul feroviar pe relaţia Ploieşti – Urziceni este închis. Porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii