Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de oameni au făcut asta pe Facebook Ce s-a întâmplat în România după cutremurul din Nepal

ro

17 May, 2015 14:01 1803 Marime text
Cutremurul din Nepal de pe 25 aprilie de 7,8 grade pe scara Richter a dus la pierderea a peste 8.000 de vieţi şi la rănirea a peste 17.000 de oameni. Un al doilea cutremur mare de 7,4 grade ce a avut loc pe 12 mai a omorât cel puţin 57 de oameni şi peste 1.100 de răniţi.
 
Într-un efort de a linişti familiile celor aflaţi în Nepal în această perioadă, Facebook a lansat o aplicaţie prin care persoanele aflate în Nepal pot să anunţe că sunt în siguranţă iar toţi prietenii din lista de Facebook vor fi informaţi de acest lucru, scrie yoda.ro.

Din păcate însă, joi seară acest sistem a fost abuzat de mai mulţi utilizatori din România - sute de persoane care nu aveau nicio legătură cu tragedia din Nepal au spus că „sunt în zona afectată" şi că sunt în siguranţă iar toţi prietenii erau informaţi de acest lucru. Pentru a nu mai primi notificarea, unii utilizatori au decis să spună că se află la rândul lor în acea zona, deşi varianta potrivită era oprirea notificărilor, opţiune prezentă în partea de jos a paginii.
 
Acest incident nu a avut loc în România, problemele începând în urmă cu câteva zile în Statele Unite. În urmă viralizarii acestui abuz al aplicaţiei, Facebook a oprit serviciul legat de tragedia din Nepal.



Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii