Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:35 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a aprobat în ultima ședință pe 2013 a Consiliului Local Medgidia

ro

23 Dec, 2013 15:34 1758 Marime text
A avut loc ultima ședință ordinară din anul 2013 a Consiliului Local Medgidia. Consilierii locali s-au reunit în Sala de sedinţe pentru a dezbate cele 11 puncte de pe ordinea de zi. La ședință au fost prezenți 18 dintre cei 19 consilieri.

Ședința a început cu un moment festiv. Un grup de copii care activează în cadrul Casei de Cultură „I.N. Roman” din Medgidia i-a colindat pe membrii Consiliului Local. Colindătorii au venit pregătiți, îmbrăcați în costume populare și le-au urat celor prezenți conform tradiției de Crăciun. Toți cei prezenți au fost extrem de încântați de prezența copiilor.

La ședință s-au dezbătut pe rând toate cele 11 puncte de pe ordinea de zi, astfel:

1. Aprobarea rectificării bugetului local de venituri și cheltuieli, pe anul 2013.
2. Aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli ale Spitalului Municipal Medgidia, pe anul 2013.
3. Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al D.G.D.P.P. Medgidia.
4. Acordul Consiliului Local Municipal Medgidia pentru aderarea unor unități administrativ-teritoriale la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Apă – Canal” Constanța. La ședință s-a votat în unanimitate aderarea comunei Săcele, județul Constanța și a comunei Moldoveni, județul Ialomița la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Apă – Canal” Constanța.
5. Retragerea dreptului de folosință asupra unor loturi de teren și aprobarea atribuirii acestora în folosință gratuită pentru construirea de locuințe proprietate personală, tinerilor înscriși în lista de priorități aprobată în condițiile Legii nr. 15/2003. În urma votului s-a hotărât retragerea dreptului de folosință asupra a zece loturi de teren și atribuirea acestora altor zece persoane care se aflau pe lista de priorități. Scopul programului este încurajarea tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani de a-și construi o locuință în Medgidia. Loturile de aproximativ 300 mp se afllă în zona de est a municipiului Medgidia. Noii beneficiari ai loturilor sunt obligați să înceapă construcția locuinței în termen de un an de la data atribuirii.
6. Aprobarea modificării și completării inventarului domeniului public al municipiului Medgidia.
7. Aprobarea repartizării unei unități locative situată în bloc ANL. S-a votat în unanimitate repartizarea unei locuințe din blocul 31, de pe strada Vânătorilor.
8. Aprobarea concesionării, prin licitație publică, a imobilului construcție și teren aferent, situat în intravilanul municipiului Medgidia, str. Rahovei, nr. 10A. Astfel, s-a votat schimbarea destinației imobilului din centrală termică în spațiu destinat prestări servicii, cu condiția ca spațiul să fie reabilitat și ferit de degradare. Mai mult, prin această hotărâre se dorește încurajarea și stimularea inițiativei private de a dezvolta activități economice cu efecte în plan economico-social. Spațiul are o suprafață de 280 mp și se va atribui în urma unei licitații. Prețul pornește de la 2800 euro/an.
9. Aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al SC APOLLO ECOTERM SRL Medgidia, pe anul 2013.
10. Aprobarea prețului local pentru producerea și distribuția energiei termice pe bază de gaze naturale începând cu data de 01.01.2014, în municipiul Medgidia. S-a votat prețul local de 298,64 lei/Gcal, fără TVA pentru producerea și distribuția energiei termice pe bază de gaze naturale, destinată agenților economici și prețul local de 370,31 lei/Gcal pentru unitățile locative. Energia termică furnizată populației va fi subvenționată din bugetul local, iar prețul facturat populației va fi 234lei/Gcal, preţ care ramâne acelaşi ca în anul 2013.
11. Aprobarea dezmembrării imobilului teren în suprafață de 52,24 ha ce face parte din domeniul privat al municipiului Medgidia, în patru loturi și încheierea unui act adițional pentru modificarea contractului de concesiune nr. 310/2008 încheiat cu SC LAFARGE CIMENT (ROMÂNIA) SA.
 Toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Medgidia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii