Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce rişti dacă nu plăteşti factura la telefonul mobil

ro

19 Oct, 2012 20:46 1280 Marime text


Ultimii ani ne-au făcut să prioritizăm altfel plăţile chiar dacă am consumat la fel, iar de multe ori am ajuns în situaţia de a fi în imposibilitate de plată.

Operatorii de telefonie mobilă nu se plâng de creşterea numărului restanţierilor. Însă, potrivit surselor din piaţă, această realitatea a devenit un fenomen în ultimii doi ani. Companiile investesc masiv în recuparea debitelor, presate de acţionarii care vor profit, iar procedurile încep chiar şi la prima factură restantă.
“Facturile la telefonia mobilă sunt generate de contractul de prestări - servicii încheiat între consumator şi operatorul de telefonie. Acest contract, liber încheiat, ce reprezintă legea părţilor, dă naştere, în sarcina operatorului, obligaţiei de a furniza servicii de telefonie mobilă, iar în sarcina consumatorului obligaţia corelativă de a achita contravaloarea acestor servicii,  în baza facturilor emise şi acceptate la plata în contul acestor servicii”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ovidiu Tibuleac, avocat partener, coordonatorul ariei de practică "litigii si executări silite" din cadrul Boştină şi Asociaţii.

 

Citeşte AICI întregul articol

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii