Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ce nu ştim despre Traian Băsescu“ UPDATE „Domnul Ponta poate fi un prim-ministru (...) I-am propus funcţia de două ori“

ro

19 Mar, 2012 01:14 958 Marime text
Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, în urmă cu puţin timp, pentru postul de televiziune B1TV, faptul că un preşedinte nu poate rămâne în situaţia în care nu poate face nimic, însă poate face multe atunci când colaborezi cu un guvern. „(...) Greu de crezut că vom avea parte de o guvernare USL. Nu vor face 50 %. Să spunem că PDL va obţine 20, 25 de precente. (...) Atenţie preşedintele cheamă la discuţii partidele politice, nu alianţele. (...)“, a mai spus Băsescu.
 
Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu şi şcoala pentru politicieni    
 
Acesta a precizat că i-a propus, pe data de 6 februarie, lui Victor Ponta de două ori funcţia de prim-ministru însă nu ar fi primit niciun răspuns din partea preşedintelui PSD. Preşedintele României a mai spus că are încrede în actualul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, însă nu exclude posibilitatea de a avea puncte de vedere diferire. „Nu exclud nimic în viaţa politică“, a mai precizat Băsescu. Preşedintele a precizat că Mihai Răzvan Ungureanu va avea libertatea de a schimba orice şef de instituţie, secretaţi de stat ori şefi de agenţii dacă va reuşi să reducă din evaziunea fiscală şi să mărească atracţia de fonduri europene. Traian Băsescu a mai precizat că după ce va ieşi din viaţa politică intenţionează să realizeze o şcoală pentru politicieni. „Vreau să-i învăţ pe politicieni puţină politică“, a spus preşedintele. În ceea ce priveşte diminuarea salariilor, eveniment anunţat pe data de 6 mai 2010, Traian Băsescu a spus aceasta a fost cea mai grea experienţă pe care a trăit-o vreodată. „Greii PDL-ului sunt grei când se împart funcţii (...) Sorin Oprescu este unul dintre cei mai buni oameni politici de campanie. (...) L-aş pulveriza! Ce greu eşti dacă nu candidezi la locale. (...) Elena Udrea nu are şanse la Primăria Bucureşti, conform sondajelor“, a mai spus preşedintele pentru B1 Tv.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii