Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce metodă a folosit un bărbat pentru a înșela un pensionar. Prejudiciul se ridică la câteva sute de lei

ro

18 Nov, 2017 17:08 1133 Marime text
Un bărbat din comuna Ion Roată, județul Ialomița, a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima a fost abordată de un bărbat, care a spus că a fost trimis de fiul său pentru a-i împrumuta o sumă de bani.
 
Fapta a fost sesizată Secției Poliție Rurală Ion Roată, ieri, 17 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, de către un bărbat în vârstă de 72 ani, din localitate. 
 
Victima a relatat polițiștilor că în timp ce se afla pe strada din fața locuinței sale, a oprit un autoturism din care a coborât un bărbat, care i-a spus că a fost trimis de fiul său să-i dea cu titlu de împumut suma de 300 de lei.
 
Pentru a fi cât mai credibil, bărbatul necunoscut i-a oferit părții vătămate mai multe bijuterii, spunându-i că sunt de aur și că le lasă ca amanet până îi va restitui banii.
 
Când fiul persoanei vătămate a revenit la domiciliu, a constatat că bijuteriile nu sunt din aur, dându-și seama că tatăl său a fost înșelat.
 
Semnalmentele persoanei bănuite sunt: bărbat de aproximativ 30 de ani, înălțimea 1,70 m, ten măsliniu. La momentul săvârșirii faptei purta o geacă maro.
                       
Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite, fiind întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de „înşelăciune”.
 
Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.
 
În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.
 
Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii