Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj a transmis ministrul Sănătății Sorina Pintea de Ziua Națională a Ambulanței

ro

28 Jul, 2018 15:18 1305 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la manifestările organizate de Ziua Naţională a Ambulanţei, la care au fost prezenţi sute de angajaţi ai tuturor serviciilor judeţene de specialitate, pe care i-a asigurat de întreg sprijinul său, conform Agerpres.ro.
 

"Astăzi vă vorbeşte omul Sorina Pintea şi se înclină în faţa dăruirii, în faţa profesionalismului vostru, în faţa sacrificiului pe care îl faceţi zi de zi, pentru că voi nu aveţi voie să greşiţi. Voi sunteţi în prima linie. Voi sunteţi primii care suferă şi ştiu că o faceţi. La mulţi ani, Ambulanţă! (...). Vreau să le mulţumesc şi celor de la SMURD, colegii şi prietenii voştri. În omul Sorina Pintea şi ministrul aveţi un foarte mare sprijin. Mă înclin", a transmis Pintea.

 
Ea a declarat că, în momentul în care se va finaliza achiziţia de noi ambulanţe, se va completa şi numărul echipajelor. "Până atunci, orice post vacant în Serviciul de Ambulanţă poate fi deblocat prin memorandum imediat. Deci nu există problema aceasta, mai ales că ele au fost şi bugetate, dacă s-au vacantat anul acesta", a explicat Sorina Pintea.
 
Ministrul Sănătăţii a mulţumit şi celor 3.000 de voluntari din programul "Există un erou în fiecare dintre voi", menţionând că acesta ar putea fi extins.
 

Şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat că sistemul de urgenţă fără voluntari nu este acelaşi. "Voluntarii aduc o valoare în plus. Voluntarii aduc o empatie în plus, o pepinieră din care putem, în viitor, să recrutăm în rândul serviciilor noastre", a afirmat Arafat.

 
Împlinirea a 112 de ani de activitate a serviciilor de ambulanţă din România a fost marcată prin organizarea, la Alba Iulia, a unor festivităţi la care au fost prezenţi toţi managerii serviciilor judeţene, însoţiţi de echipaje din subordine.
 
Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată în mod oficial din 2015. Festivităţile de la Alba Iulia au fost organizate de Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România şi Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România.
 
Prima ambulanţă, o trăsură cu cai, a circulat în Bucureşti în 28 iulie 1906, cu un echipaj instruit de Nicolae Minovici, întemeietorul Societăţii de Salvare, prima înfiinţată în Balcani, după modelul celei vieneze.

Sursa: Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii