Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj a transmis Ministerul Afacerilor Externe cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

ro

14 Jan, 2019 20:50 2005 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea Zilei Culturii Naţionale la 15 ianuarie 2019, ziua de naştere a Poetului Național Mihai Eminescu, dată cu o profundă încărcătură simbolică pentru cultura și identitatea românilor.

Potrivit MAE, Ziua Culturii Naționale reprezintă un moment de celebrare, dar şi un prilej de reflecţie asupra rolului şi locului valorilor patrimoniului românesc în cultura europeană și universală, precum şi asupra importanţei proiectelor culturale de interes naţional și a diplomației culturale.

”Cultura este unul dintre elementele fundamentale care ne definesc identitatea naţională și individuală, iar promovarea unei diplomaţii culturale active reprezintă unul dintre pilonii fundamentali pe care se sprijină diplomaţia română, prin participarea la dialogul intercultural european şi global. Preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene oferă un prilej de excepție de a promova diversitatea culturii naţionale şi spiritul creator românesc şi de a ne reafirma ataşamentul faţă de valorile europene fundamentale.

Acest context cultural deosebit este pus în valoare de desfăşurarea, până pe 14 iulie 2019, a Sezonului România-Franţa, program unic de diplomaţie publică şi culturală, care evită clişeele, dar utilizează ritmurile şi tradiţiile prin valorificarea istoriei europene comune a celor două ţări.

Totodată, seria oportunităţilor de promovare a elementelor culturale specifice şi a spiritului inovator al tinerelor generaţii de artişti va fi continuată prin participarea României, ca ţară invitată, la Festivalul Internaţional EUROPALIA” - au transmis reprezentanții MAE.


Informaţii suplimentare:

Prin Legea nr. 238/2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale. Promovarea culturii române şi componenta culturală a relaţiilor bilaterale ale României reprezintă repere consacrate ale diplomației române, pentru a promova identitatea culturală și valorile limbii, culturii și tradiţiilor poporului român.

Detalii privind cele trei programe culturale majore ale anului 2019 menţionate mai sus sunt disponibile pe site-urile oficiale ale acestora: www.romania2019.eu<http://www.romania2019.eu>, www.sezonulromaniafranta.ro<http://www.sezonulromaniafranta.ro>, www.europalia.eu<http://www.europalia.eu>.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cam asa 15 Jan, 2019 09:08 Transmiteti, va rugam, acestor personaje, ca cei ucisi nu le apartin. deci sa inceteze sa se mai laude cu ce nu le apartin!
  • Cam asa 15 Jan, 2019 09:01 Ucidem, luam cu forta si pretindem ca avem ceva, si nu intelegem de ce nu ne asculta nimeni! HaHaHA