Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce înseamnă munca de polițist, jandarm, polițist de frontieră, pompier sau pilot (galerie foto)

ro

23 Apr, 2016 16:57 2138 Marime text
 
Peste 300.000 de copii au participat la acțiunile organizate de Ministerul Afaerilor Interne (MAI), în cadrul celei de a cincea ediții a programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Evenimentele au fost surprinse de teleobiectivul oamenilor legii şi vi le prezentăm într-o galerie foto ce merită atenţia noastră. 
 
În întreaga țară structurile centrale și teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au organizat peste 10.000 de evenimente dedicate elevilor și tinerilor interesați de ceea ce înseamnă munca de polițist, jandarm, polițist de frontieră, pompier sau pilot. În această săptămână specială, copiii au participat şi la lecții de educație preventivă, de pregătire anti-infracțională sau de acordare a primului ajutor.
 
Pe de altă parte, peste 400 de elevi, cadre didactice, dar și părinți au învățat care sunt cele mai periculoase capcane ale mediului digital și, mai ales, cum să se apere în mod simplu și imediat atunci când folosesc smartphone-uri sau când utilizează rețelele de internet wireless publice, în cadrul programului "Școala Altfel".
 

"În cea de-a treia zi din acest program, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat la școlile de pe raza localităților Buftea și Pantelimon, unde au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice, fiind abordate teme precum siguranța pe rețelele de socializare și prevenirea consumului de droguri", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

 
Prevenirea consumului de droguri, un alt subiect dezbătut cu elevii participanți la întâlnire, a constat în prezentarea unor cazuri reale ale unor tineri care au căzut în capcana traficanților. Elevii au fost informați cu privire la principalele efecte negative ale consumului de droguri și metodele de prevenire.
 
Polițiștii le-au explicat elevilor importanța alegerii unui mediu de viață sănătos prin practicarea de activități artistice și sportive în locul tentației de a încerca drogurile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii