Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce informaţii nu vor mai fi trecute pe actele de identitate

ro

09 Apr, 2016 11:43 1818 Marime text
 
Un proiect de lege, care propune schimbarea modelului de buletin din România va ajunge pe masa Parlamentarilor. Dacă acesta va fi adoptat, toţi românii vor fi nevoiţi să facă un drum la Evidenţa Populaţiei pentru a schimba actul de identitate.
 
Noul tip de carte de identitate va fi în format ISO 7810 şi va avea o dimensiune similară permisului auto. De asemenea, va avea măsuri de siguranță și protecție sporite, dar și mai multe date informative. Pe lângă numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei, în buletin va figura grupa sanguină, numărul asigurării sociale, dar şi faptul că posedă sau nu permis de conducere. În schimb, ca o măsură de protecţie, adresa nu va mai fi trecută pe actul de identitate.
 
„Am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală. În ultimii ani, au existat foarte multe cazuri de cetățeni români victime ale rețelelor de trafic uman sau tinere amenințate, sechestrate, persoane ale căror documente de identitate au fost confiscate de către capii rețelelor de crimă organizată, ceea ce oferă infractorilor deținerea datelor cu privire la domiciliul părinților, a familiei, ușurând astfel acestora punerea în aplicare a planului de amenințare”, a explicat pentru romaniatv.net, iniţiatorul acestui proiect de lege, deputatul Mihai Aurelian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii