Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce il asteapta pe presedintele Traian Basescu in urma fuziunii dintre PNL si PDL

ro

27 Jul, 2014 08:51 2751 Marime text
PNL și PDL au decis să fuzioneze ieri, coincidenta sau nu, chiar de ziua lui Vasile Blaga. 

Deși ambele partide au anunțat in repetate randuri că exclud orice colaborare pe viitor cu președintele Traian Băsescu, in opinia unora lucrurile nu stau tocmai asa. Există destule voci care dau ca un posibil scenariu numirea ca premier a lui Traian Băsescu, scrie stiripesurse.ro.

PSD ia in calcul această ipoteză, iar purtătorul de cuvânt al social-democraților, Dan Șova, oferă explicații in mediul virtual.

”Congresul fuziunii dintre PNL și PDL înseamnă de fapt stabilirea, în absența acestuia, a unui proiect pentru Traian Băsescu după 21 decembrie 2014.

Noua Alianță D.A. este clădită în jurul aceluiași obiectiv de acum 10 ani: putere pentru Traian Băsescu și pentru oamenii săi. Noul proiect politic, în ciuda votului din iulie și decembrie 2012, înseamnă de fapt aducerea în prim-plan a unui Președinte care a generat cel mai mare val de respingere din România din ultimii 25 ani.

Despărțirea noii Alianțe de Traian Băsescu este o farsă atât timp cât atitudinile liderilor PNL și PDL par dictate de Președintele încă în funcție. Că a fost vorba despre CAS, despre legea insolvenței, despre Comisia Nana sau legea educației, liberalii și democrat-liberalii nu au făcut decât să repete mesajele transmise cu regularitate de la Cotroceni.

Așa cum arată și declarațiile primarului Aradului, PDL a abandonat ideea de a da candidatul de la Cotroceni și cere în schimb poziția de prim-ministru. În fapt, domnul Iohannis este propus pentru Cotroceni doar pentru a-i face loc, într-un scenariu apocaliptic, lui Traian Băsescu la Palatul Victoria.”, a scris Șova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii