Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i s-a întâmplat unei mame care a refuzat să-i facă circumcizie fiului ei

ro

27 Nov, 2013 17:07 2405 Marime text
    Un tribunal religios a amendat o femeie israeliană cu 140 de dolari pentru fiecare zi în care fiul ei rămâne necircumcis.
  Femeia a refuzat să respecte ritualul religios evreiesc care spune că fiecare băiat trebuie să fie circumcis.
  Părinții copilului sunt divorțați, iar tatăl acestuia a intentat un poces împotriva fostei soții pentru că a refuzat să-i facă procedura băiatului, pe motiv că ar fi o mutilare.
     Circumciziile reprezintă rituale evreiești care au loc de obicei într-o sinagogă la opt zile după nașterea  unui băiat.
     Decizia de a o obliga să plătească a fost luată de către un tribunal rabinic, care susține legea evreiască în orașul  Netanya.
   Femeia a apelat ulterior la un tribunal rabinic  din Ierusalim, dar decizia a rămas neschimbată. Între timp amenda a ajuns la 700 de dolari. 
   Se presupune că femeia va apela  la  Curtea Supremă a Israelului.
    Luna trecută, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a stârnit furie în comunitățile evreiești și musulmane, atunci când aceasta a adoptat o rezoluție care condamnă circumciziile religioase,  în cazul în care acestea sunt îndreptate împotriva drepturilor omului. Rezoluția a făcut apel la toate statele să ,,definească în mod clar condițiile sanitare care trebuie respectate în cazul unei asemenea intervenții.  Aceasta s-a referit, de asemenea, și la mutilarea genitală a femeilor, o altă practică controversată.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii