Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firme sunt vizate de ancheta DNA la CNADNR şi la Direcţii de Drumuri şi Poduri

ro

12 Dec, 2014 21:11 2356 Marime text
Procurorii DNA au descins astăzi în Bucureşti şi şase judeţe, la CNADNR, la Direcţii de Drumuri şi Poduri şi la firme, într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane care în perioada 2008-2014 ar fi comis fapte asimilate celor de corupţie.
 
Percheziţiile la CNADNR şi la Direcţiile de Drumuri şi Poduri au anut loc îmtr-un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi întreţinere a unor maşini de la DRDP, fiind implicate mai multe firme.
Astfel, sunt implicaţii în cadrul CNADNR SA și DRDP (Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri) Cluj, Iaşi, Craiova, Bucureşti în vederea influențării deciziei privind atribuirea unor contracte privind servicii de reparare și de întreținere a autoturismelor din dotarea DRDP.

Firmele vizate în anchetă sunt, potrivit surselor citate, SC Eurospeed SRL, Sc Ro-Maryo SRL, Sc Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, Sc Olflav Impex SRL. Percheziţiile ar mai viza reşedinţa din municipiul Iaşi a lui Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iaşi şi director adjunct comercial la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, şi a lui Marius Constantin Pătraşcu, patronul unei firme de transport.

Firma SC Eurospeed SRL, din Scheia, celebră pentru că a vândut automăturători de 34.000 de euro bucata catre primaria Galaţi‎, a obţinut, în 2012, un contract de 1,38 milioane de lei de la Direcţia Drumuri şi Poduri Iaşi, ca sa repare utilajele de deszapezire. In 2013, aceeaşi firmă a câştigat alte 2 contracte cu CNADNR pentru întreţinerea utilajelor, valoarea lor ridicânduse la 1,25 milioane de lei, fără TVA, potrivit România TV.
 
Despre SC Rodna Trans SRL, controlată de vicepreşedintele PSD Ioan Rus, presa a scris că ar fi primit un contract de 1,1 mil lei de la CNADNR pentru intreţinerea utilajelor.

SC Ram Europe SRL a lucrat in asociere cu TMS Romania, a Vioricăi Dobriţoiu, soţia fostului ministru Corneliu Dobritoiu, ambele fiind vizate în anchetă. În 2008, firma TMS ar fi semnat un contract de 25 milioane lei cu CNADNR. Un alt contract între TMS şi CNADNR, direcţia Craiova, a fost în valoare de 6 milioane de lei. TMS în asociere cu RAM au semnat contracte de 5,6 mil lei cu CNADNR Craiova si SDN Târgu Jiu, mai arată România TV.

Tot în asociere cu firma Vioricăi Dobriţoiu, SC Tig For Serv SRL, din Dolj, a semnat contracte cu CNADNR Iaşi pentru piese de schimb pentru maşini.

Sc Olflav Impex SRL, aparţinând lui Lucian Dascălu, un apropiat al lui Radu Berceanu, a câştigat contracte tot în asociere cu firma soţiei lui Corneliu Dobriţoiu, care l-ar fi avut om de legătură în interiorul CNADNR pe Aurel Petrescu, fost director general.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii