Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au mai născocit inventatorii în anul 2015

ro

28 Dec, 2015 14:59 1154 Marime text
Anul care tocmai se încheie a fost unul destul de creativ.  Numeroase invenții inedite au fost prezentate publicului de pe întreg mapamondul. Unele au stârnit hohote de râs, iar altele s-au bucurat de succes.   
 
Tirul „transparent”
În fiecare an, mii de oameni sunt răniți sau mor în accidente rutiere, în parte pentru căvizibilitatea lor devine blocată de un vehicul greoi din fața lor. Acest lucru este valabil mai alesîn Argentina, țară cunoscută pentru drumurile sale înguste. Samsung și agenția de publicitateLeo Burnett au încheiat un parteneriat spectaculos, aducând în prim plan osoluție creativă: unsistem care oferă imagini video provenite din fața camionului și proiectate pe spatele acestuia,oferind șoferilor o idee  clară a ceea ce este în fața lor.

Tigaia care te învață să gătești

Cât de încins trebuie să fie uleiul? Dar cât ulei trebuie să punem? Este gata mâncarea?Dacă ațigătit vreodată într-o tigaie nouă, probabil că v-ați pus una dintre aceste întrebări.Pantelligent (tigaia inteligentă) își propune să le răspundă. După ce ați selectat o rețetă de la aplicațiasmartphone, tigaia utilizează Bluetooth și un senzor termic special pentru a oferi instrucțiuni în timp real pe ecranul telefonului, astfel încât veți ști exact când să întoarceți o friptură, sau cât mai este până se termină ceea ce gătiți.

Aspiratorul pentru ocean

Există o cantitate incredibilă de gunoi provenit din materiale plastice în mijlocul Oceanului Pacific, o zonă care este mai mare decât suprafața statului Texas din SUA, o suprafață în continuă creștere. Procesul de curățare este de durată și foarte costisitor. În schimb, proiectul denumit Cleanup Ocean propune un aspirator plutitor, care se întinde pe o suprafața de 100 km, la un cost estimat la 15 milioane dolari, care folosește curenți naturali pentru a strânge gunoaiele ca într-o capcană. Folosit la intensitate maximă, acest aspirator ar putea reduce coșul de gunoi al oceanului cu 42% în 10 ani.

Sistemul de oprire a sforăitului

„Nora” este prima soluție inteligentă și non–invazivă, proiectată special pentru a oprisforăitul.Nora nu este un sistem de purtat pe nas sau pe față. Este un sistem mic ce se așează sub pernă și care în urma vibrațiilor, transmite impulsuri care ajută la mișcarea capului, astfel încât sforăitul este oprit. Această mișcare stimulează mușchii gâtului și îirelaxează. Ca urmare, căile respiratorii  își reiau poziția naturală și se poate respira în mod normal din nou.

Ghiveciul care crește odată cu planta
 
Compania Ayaskan din Japonia, specilizată în design de obiect, a realizat un ghiveci folosind tehnica origami, care crește odată cu planat! Pereții ghiveciului sunt mobili și printr-o tehnică specială aceștia măresc spațiul în care cresc rădăcinile plantei astfel încât nu este nevoie decât de adaos de pământ, fără a muta planta dintr-un ghiveci în altul, riscând distrugerea ei.
 
Sursă: amosnews.ro
Sursă foto:  amosnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii