Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au făcut poliţiştii români într-o staţiune montană din Bulgaria

ro

02 Apr, 2017 22:35 1040 Marime text
Ultima serie de poliţişti români care a desfăşurat activităţi de ordine şi siguranţă publică, împreună cu poliţişti bulgari, în staţiunea montană Bansko, şi-a încheiat misiunea.  
 
Polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, au desfăşurat activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko din Bulgaria.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii români au consiliat 1.537 de turişti români şi au participat, alături de cei bulgari, la 59 de intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale cauzate de ridicarea autovehiculelor parcate ilegal, efectuarea unor operaţiuni de schimb valutar unde existau diferenţe între cursul afişat şi cel practicat, precum și pentru rezolvarea unor neînțelegeri generate de asigurarea condițiilor de cazare.
 
De asemenea, polițiștii aflați în misiune, au intermediat relaționarea în 60 de situații între autoritățile bulgare și cetățeni români care au fost implicați în evenimente ce au necesitat intervenția autorităților locale (furturi de autoturisme, înșelăciuni, tamponări auto, furturi minore, distrugeri), facilitând comunicarea între părți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii