Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au făcut poliţiştii maşinilor înmatriculate în Bulgaria

ro

19 Aug, 2012 19:44 1276 Marime text
În urma acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii rutieri au aplicat peste 6.100 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care conduceau auto înmatriculate în străinătate, ca urmare a neregulilor constatate. De asemenea, faţă de 232 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-le reţinut permisul de conducere.

În perioada 16-18 august a.c., la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, din cadrul I.G.P.R., poliţiştii serviciilor judeţene rutiere, Brigada Rutieră Bucureşti şi ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi au efectuat controale asupra a peste 35.000 de autovehicule, dintre care 16.181 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 6.167 de sancţiuni contravenţionale şi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea a 84 de infracţiuni şoferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în stăinătate.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 1.921 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind regimul legal de viteză, iar 1.631 pentru neportul centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost reţinute 232 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice şi au fost retrase din circulaţie până la remedierea defecţiunilor 132 de certificate de înmatriculare. Din numărul total de certificate retrase, 51 au fost ridicate pentru lipsa RCA-ului, iar 37 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice. 

În cadrul acţiunilor, pentru constatarea abaterilor de la normele rutiere privind respectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au utilizat, toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii