Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au discutat Lazăr Comănescu şi Majid Takht Ravanchi

ro

10 Jul, 2016 20:17 1787 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit, astăzi, pe Majid Takht Ravanchi, adjunctul ministrului afacerilor externe pentru Europa și America din Republica Islamică Iran. Întrevederea s-a concentrat pe analizarea stadiului actual de implementare a proiectelor convenite cu ocazia vizitei la Teheran întreprinse de șeful diplomației române în perioada 1-2 martie 2016, însoțit de o delegaţie de oameni de afaceri.

Ministrul Lazăr Comănescu a subliniat caracterul dinamic al dialogului politic dintre România și Republica Islamică Iran și a evidenţiat dorinţa de a veni în sprijinul companiilor şi mediului de afaceri privat din cele două țări, în vederea reluării cooperării economice în domenii de interes reciproc precum: transporturi, energie, petrochimie, petrol şi gaze, finanţe/bănci, agricultură, cultură şi educaţie.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la evoluţiile din Orientul Mijlociu şi au apreciat necesară impulsionarea consultărilor dintre România şi R. I. Islamică Iran pe teme privind situaţia de securitate din regiune. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii