Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit poliţiştii la percheziţiile privind contrabanda

ro

02 Jun, 2011 20:45 1341 Marime text

Nu mai puţin de 54 de infracţiuni au fost constatate de oamenii legii, în urma unei acţiuni desfăşurată în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Cantităţi impresionabile de peşte, respectiv 2.592 kg, (dintre care 727 kg sturion), 6700 m de plasă monofilament, 24 kg de icre (crap, caras şi icre negre), 3.000 cârlige pentru prins sturion, două aparate electrice şi patru motoare de ambarcaţiuni, au fost ridicate în vederea confiscării.

Activitatea, coordonată de poliţişti ai Direcţiei de Ordine Publică din IGPR şi procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a vizat persoane fizice şi societăţi comerciale implicate în activităţi ilegale de pescuit, valorificare şi prelucrare a peştelui şi a icrelor negre, precum şi de evaziune fiscală. La acţiune au participat şi specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Gărzii Financiare Centrale, oamenii legii fiind sprijiniţi de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din MAI. În urma acţiunii desfăşurate, au fost constatate 54 de infracţiuni. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 2.592 kg de peşte, dintre care 727 kg sturion, 6.700 m liniari de plasă monofilament, 24 kg icre (22 de crap şi 2 kg icre negre), 3.000 cârlige pentru prins sturion, două aparate electrice, patru motoare de ambarcaţiuni, două prostovoale, două vintre, dar şi 179 pachete de ţigări netimbrate. Au fost ridicate în vederea confiscării 2 lăzi frigorifice şi au fost sigilate 2 camere frigorifice. Reprezentanţii Gărzii Financiare au ridicat documente de la mai multe societăţi comerciale, în vederea verificărilor, existând suspiciuni de evaziune fiscală. Până în prezent, 46 de persoane din judeţele Tulcea, Ialomiţa, Constanţa şi Călăraşi au fost conduse la sediile Poliţiilor competente, pentru audieri. Activităţile continuă în vederea depistării tuturor persoanelor care comit abateri la regimul piscicol în zonele controlate şi pentru verificarea provenienţei a 2.000 kg de peşte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 02 Jun, 2011 16:50 vroia dascalu peste moca-dar pestii-proxenetii de la barierte caraiman si a vlaicu dau spagi mari sa vind minore de 12 ani ptr sex-fac milioane de euro-dga sri dna tac