Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce amendă a primit un taximetrist care a jignit o clientă și a folosit un limbaj indecent

ro

21 Feb, 2018 20:35 1791 Marime text
Având în vedere reportajul difuzat de mai multe posturi de televiziune, referitoare la incidentul petrecut în Splaiul Independenţei, intersecţie cu strada Şelari, când un taximetrist a avut un comportament violent şi un limbaj indecent faţă de un client, Primăria Capitalei informează:
 
Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au efectuat o serie de verificări în urma cărora s-a constatat că taximetristul în cauză utiliza o autorizaţie de transport care nu îi aparţinea şi, mai mult decât atât, nu avea contract de muncă, nefiind angajat al transportatorului autorizat.
 
Concret, autoturismul în cauză este înmatriculat în judeţul Ilfov, iar  autorizaţia de taxi era emisă de către Primăria Oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, pentru un transportator autorizat PFA, care deţine şi autorizaţie de transport. Cu toate acestea, la volanul maşinii se afla un alt conducător auto, care nu este angajat al transportatorului autorizat şi nu are înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă un contract individual de muncă.
 
În consecinţă, reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au luat următoarele măsuri:
 
- având în vedere că transportatorul autorizat a transmis autorizaţia taxi, împreună cu documentele aferente şi autoturismul în cauza unei persoane fizice cu care nu are încheiat un contract de muncă, pentru a fi utilizat în executarea serviciului de transport în regim de taxi,   (fapt ce constituie încălcarea prevederilor art. 10, alin. (4)  ), reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au informat Poliţia Locală Voluntari - în calitatea sa de emitent - în privinţa rezultatelor controlului, urmând ca aceasta instituţie să dispună  măsurile de rigoare, printre care şi retragerea autorizaţiei taxi.
 
- întrucât incidentul s-a petrecut  pe raza teritorială a municipiului Bucureşti, conducătorul auto implicat a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 52, alineat 3 lit. a) şi lit. g) din Legea nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu completările şi modificările ulterioare.
 
- totodată, conform legii, a fost întocmită o adresă către Autoritatea Rutieră Română pentru reţinerea certificatului de atestare profesională.
 

”Reiterăm încă o dată faptul că Primăria Municipiului Bucureşti nu tolerează astfel de abateri grave de la litera legii şi va lua cele mai drastice măsuri în cazul în care se constată că persoanele care desfăşoară activităţi de taxi în Capitală nu respectă atât legea, cât şi normele de conduită profesională” au mai transmis reprezentanții Primăriei București.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii