Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce afaceri „învârte“ Bos(ânceanu) de Histria

ro

05 Jan, 2012 08:05 3058 Marime text

cap_3.jpgAcţiunea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Inspectoratul de Stat în Construcţii, cu ajutorul Prefecturii Constanţa, de a demola partea construită ilegal a Hotelului Histria din Mamaia l-a readus în atenţia opiniei publice pe Vergiliu. George Vergiliu Bosânceanu.

Binecunoscut printre oamenii de... „vază" ai oraşului, Bosânceanu a făcut numeroase business-uri de-a lungul vremii. La acest moment, Registrul Comerţului spune că mai este asociat în numai trei firme: Domip Turism Histria, gec Bos histria şi Bos Per Scorillo Star. În 2005, vergiliu înfiinţa societatea care l-a făcut celebru, Bos Per Scorillo, cu activitatea hoteluri şi cu sediul pe str. Străjerului nr. 56. Firma era administrată de Tudorel Toma, un pion important în business-urile lui Bos. În 2006 Bos Per Scorillo se alege cu un punct de lucru la Hotelul Histria, iar în 2009, cel care a dat Bos-ul firmei, Bosânceanu, se retrage din afacere, lăsându-i locul lui Florin Motoi din satul Lanurile, comuna Bărăganu. În luna octombrie a lui 2011 Motoi îl ia în Bos Per Scorillo pe Florin Radion, născut în 1990 în Brăila care, în aceeaşi lună, rămâne unicul asociat în firmă. Tot atunci se închid punctele de lucru de pe bd. Tomis 68 şi din Mamaia, Hotel Histria.

În 2010, Vergiliu Bosânceanu înfiinţează, alături de Tudorel Toma, Bos per Scorillo Star, cu sediul în Hotel Histria camera 2. în februarie 2011 se retrage Toma şi este coopat Florin Motoi. „Cuplul" Bosânceanu - Toma avea un trecut: în 2004, cei doi îi cesionaseră 95% din Domip Turism Histria lui Florin Motoi şi Ramonei Ionela Marin. În 2011, George Vergiliu se întoarce în afacere, iar Ramona părăseşte afacerea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii