Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a stabilit, ieri, Guvernul pentru Constanţa

ro

13 Jun, 2013 02:36 1127 Marime text
Executivul a adoptat în şedinţa de ieri, o hotărâre care prevede alocarea a peste 200 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a infrastructurii la Portul Constanţa.
Într-un comunicat trasnmis de Guvern şi preluat de Agerpres se arată că "Prin realizarea lucrărilor de intervenţii va creşte siguranţa operaţiunilor portuare şi stabilitatea cheurilor din zona de sud a portului şi, în ansamblu, va creşte capacitatea Portului Constanţa. Adâncirea bazinului şi şenalului de la cota existentă de -7,00 m la cota de -9,00 m va asigura accesul şi acostarea navelor de până la 10.000 tdw".
Valoarea totală a investiţiei este de 215.863.000 lei şi este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, de la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare".
Guvernul a adoptat astfel hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de intervenţii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii