Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a spus ALDE despre neprezentarea la consultările pe tema referendumului

ro

12 Apr, 2019 17:57 1140 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat vineri lipsa reprezentanţilor ALDE de la consultările organizate la Palatul Cotroceni pe tema referendumului pe Justiţie, precizând, în context, că acest partid nu este interesat de situaţia Justiţiei din România, potrivit România TV.
 

"Ar fi trebuit, tot astăzi, să participe la consultări şi ALDE, reprezentanţii ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu Preşedintele României, ALDE nu este preocupat nici de situaţia justiţiei din România", a declarat preşedintele Klaus Iohnnis, la finalul discuţiilor cu delegaţia PSD pe tema referendumului pe Justiţie.


Preşedintele Iohannis a avut joi consultări cu PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, iar vineri cu o delegaţie a PSD, pe tema situaţiei din Justiţie.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat încă de joi că nu va participa la consultările "formale" de la Cotroceni pentru că, susţine el, decizia cu privire la organizarea unui referendum "deja a luat-o".

"Dl Iohannis a ajuns la o concluzie după consultările din aceste zile, şi anume că ALDE nu e interesat de un dialog cu el. Greşit dle #Iohannis, ALDE e interesat de un dialog cu instituţia prezidenţială, de un dialog pe justiţie, dar unul real, nu un simulacru precum cel pe care l-aţi organizat dvs. în aceste două zile la Cotroceni. Ce dialog puteam să avem noi, #ALDE, cu dl Iohannis? O consultare, din punctul nostru de vedere, ar fi însemnat să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Avea de gând să ne consulte cu privire la tema referendumului, la întrebări? Nu, el doar voia o acţiune de imagine. Aşadar, ce consultări a vrut domnul Iohannis?", a transmis ALDE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii