Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a reuşit Guvernul să obţină de la FMI

ro

09 Dec, 2014 12:24 1587 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat şi trimis către Parlament.

„Am ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015. Pe baza acestui acord putem finaliza proiectul de buget, astfel încât vineri dimineaţă să aprobăm bugetul şi să îl trimitem către Parlament. Nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015. Toate măsurile deja în vigoare sunt incluse în buget“, a declarat premierul.

„În 2015 vom plăti şi ultimele titluri executorii pe 2016, către profesori şi alte categorii de angajaţi ai statului. Datele principale se referă la un deficit de 1,83% din PIB. Vom avea un buget de 238 de miliarde de lei, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul“, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai vorbit şi despre estimarea creşterii economice şi reduceri la TVA.

„Estimarea de creştere economică este de 2,5% din PIB, egală cu cea din 2014“, a afirmat premierul României.

„Am reuşit scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism, de la 24 la 9%“, a declarat Victor Ponta. De asemenea, un alt obiectiv îl reprezintă scăderea TVA la produsele agricole.

„Dacă încasările la buget rămân la acest nivel al încasărilor, yrmează să examinăm noi măsuri de relaxare fiscală, în special reducerea TVA la alimente la 9%“, a afirmat Victor Ponta.

Ponta a explicat că în anul 2015 obiectivul major este adoptarea unui nou Cod Fiscal.

„Trimiterea în Parlament și adoptarea cât mai consensual posibil a Codului de Procedură Fiscală și Codul Fiscal. Toate acestea au neveoie de o soluție consensuală pentru că ne ajută să dăm un mesaj de stabilitate“, a mai spus premierul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii