Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:40 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a răspuns Răducu Mazăre la întrebarea dacă se mândreşte că-i român

ro

03 Apr, 2012 11:18 814 Marime text

Răducu Mazăre merge la "şcoala de business" de la Londra. Fiul lui Radu Mazăre va învăţa limba chineză. Motivul? Europa este la vale, China este viitorul!

"Omul o să facă la Londra şcoala de business şi o să înveţe specializare chineză. O să facă jumătate din facultate în China. China este viitorul. Decât să înveţe engleza sau franceza, care nu ne mai este de folos, l-am sfătuit şi eu, şi fraţii mei, având în vedere că Europa este la vale şi cam e pe ducă, va învăţa chineza", a spus Radu Mazăre, la Realitatea TV.

După primul an de studiu, spune Răducu, urmează să se decidă dacă va rămâne în China sau dacă va opta pentru altă "destinaţie", o variantă fiind chiar şi Madagascar!
"Vreau să văd cum este primul an acolo. În anul I o să plec în China. O să fac un întreg an acolo şi abia după aia mă pot gândi dacă o să rămân acolo sau dacă o să mă întorc, sau o să mă duc în Madagascar", a spus Răducu.

De ce Londra? Dintr-un singur motiv, spune fiul primarului Mazăre: "Pentru că aici cred că nu se face nimic. Nu învăţ nimic. Stau pur şi simplu degeaba. Vreau să merg acolo pentru că sunt altfel de oameni, au alte idei, şi vreau să învăţ mai mult. Din ce văd la prietenii mei, care sunt anul I, II, merg la facultate foarte rar, nu învaţă, şi pur şi simplu pierd trei ani degeaba."

Întrebat dacă este mândru că este român, Răducu răspunde: "Mai mult şi mai puţin. Iubesc România pentru că m-am născut aici şi m-am obişnuit cu ea. Dar... sincer, dacă ar fi să plec, aş pleca."

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii